Zi perfectă pentru tricolori! România a trecut în faza a doua a calificărilor pentru Mondialul din 2021

Naționala României a învins reprezentativa Kosovo cu scorul de 32-21 în al doilea meci de la Benevento (Italia), prima fază a calificărilor pentru Campionatul Mondial. Suficient pentru a câștigat turneul, întrucât mai târziu Georgia a învins Italia cu 28-25.

Tricolorii au acumulat patru puncte după primele două zile și nu mai au cum să piardă locul 1, indiferent cum se termină partida cu Italia (duminică, ora 19:00). Pe locul secund în turneu a urcat Georgia – 2 puncte, care a pierdut însă în fața României în ziua precedentă cu scorul de 29-24. Italia și Kosovo au câte un punct înaintea ultimei zile, după ce au încheiat la egalitate în prima zi, scor 26-26.

În partida cu Kosovo, băieții lui Rareș Fortuneanu au avut o evoluție mult mai sigură. Jocul a fost fără istoric, iar în teren au intrat toți componenții echipei. Tânărul Tudor Botea a fost golgheterul echipei, cu 7 goluri.

România – Kosovo 32-21 (15-7)

Iancu, Popescu; Asoltanei 6, Botea 7, G. Bujor 1, Căbuț 2, Csog 1, Dumitru 2, Fenici 1, Fotache, Grigoraș 4, Humet 3, Mocanu 4, Savenco, Șimicu, Thalmaier 1

Sursa foto: FRH / Facebook