Zalău a ieșit din cursa pentru Final Four. Ce condiții sunt impuse pentru gazda Cupei României

HC Zalău este a treia formație care a anunțat că nu poate găzdui turneul Final Four al Cupei României la feminin, având în vedere cerințele impuse de Federația Română de Handbal. La această oră, Vâlcea a rămas singură în cursă.

Formația ardeleană a motivat refuzul prin faptul că echipa gazdă nu are nicio facilitate, raportat la costurile de organizare.

Printre altele, echipele gazdă trebuie să elimine toate bannerele publicitare din sală, cu excepția celor cu însemnele instituțiilor publice, iar drepturile de marketing sunt ale Federației Române de Handbal. Un club organizator primește 13 minute pentru sistemul de publicitae LED.

De asemenea, un club gazdă primește 50 de invitații, 8 abonamente pentru oficialii clubului, plus încă un număr de 50 de abonamente. Biletele sunt vândute de FRH, bineînțeles, și încasările îi aparțin.

O altă condiție, înainte ca echipa gazdă să încheie parteneriate cu sponsori pentru acest eveniment, FRH trebuie însțiințată cu privire la beneficiile care vor fi oferite și e nevoie de aprobare a FRH.

Pe lângă aceste cerințe, dar și altele, gazda Final Four trebuie să suporte toate cheltuielile legate de masă, cazare și trasport pentru echipele participante și 14 oficiali ai FRH. Bineînțeles, costurile de organizare, arbitraj, securitate, trofee, etc, aparțin tot gazdelor.