Yuliya Dumanska și Alexandru Csepreghi au fost desemnați cei mai buni jucători în România la finalul sezonului

Yuliya Dumanska și Alexandru Csepreghi au fost desemnați cei mai buni jucători din România la finalul sezonului 2018-2019, în cadrul Galei Premiilor Handbalului Românesc 2019, organizată de Sindicatul Naţional al Handbaliştilor din România (SNHR).

„Sincer, nu mă așteptam la aceste premii speciale, eu am încercat doar să-mi fac datoria pe teren. Sunt foarte fericită și mulțumită, pot spune că este anul perfect pentru mine. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, în special colegelor mele, fără ele nu aș fi reușit să iau aceste premii”, a declarat Yuliya Dumanska.

„Le mulțumesc colegilor și antrenorilor că au avut răbdare și mi-au dat încredere. Sperăm ca la anul Minaur să aibă rezultate mult mai bune, în primul rând să fie în play-off, s-au făcut și câteva transferuri bune. Sunt mândru că am semnat din nou la Baia Mare și vreau să fac rezultate cu această echipă”, a declarat și Alexandru Csepreghi, MVP-ul sectorului masculin.

„Am avut un sezon foarte dificil, dar mă bucur că ne-am calificat în cupele europene, pentru noi înseamnă foarte mult. Vreau să cresc în continuare aici. Nu mă simt un lider la echipă, fiecare își aduce aportul la rezultate”, a spus Sorina Tîrcă, cea mai bună tânără handbalistă.

Echipa feminină ideală la sfârșitul sezonului 2018-2019:

Portar: Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)

Extremă stânga: Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea)

Inter stânga: Iryna Glibko (SCM Rm. Vâlcea)

Centru: Andrea Lekic (CSM București)

Inter dreapta: Almudena Rodriguez (Gloria Bistrița)

Extremă dreapta: Jovanka Radicevic (CSM București)

Pivot: Lorena Ostase (CSM Slatina)

Apărătoare: Samara da Silva (SCM Rm. Vâlcea)

MVP: Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)

U21: Sorina Tîrcă (Corona Brașov)

Cea mai bună jucătoare străină: Iryna Glibko (SCM Rm. Vâlcea)

Antrenor: Florentin Pera (SCM Rm. Vâlcea)

Conducător: Marius Pintea (Gloria Bistrița)

Echipa masculină ideală la sfârșitul sezonului 2018-2019:

Portar: Ionuț Iancu (HC Dobrogea Sud Constanța)

Extremă stânga: Filip Marijanovic (Poli Timișoara)

Inter stânga: Vitaly Komogorov (Dinamo)

Centru: Cristian Fenici (Poli Timișoara)

Inter dreapta: Amine Bannour (Dinamo)

Extremă dreapta: Ionuț Georgescu (Steaua)

Pivot: Zoran Nikolic (HC Dobrogea Sud Constanța)

Apărător: Andrei Savenco (Dinamo)

MVP: Alexandru Csepreghi (Minaur)

U21: Ionuț Broască (Dunărea Călărași)

Cel mai bun jucător străin: Amine Bannour (Dinamo)

Antrenor: Constantin Ștefan (Dinamo)

Conducător: Rudi Stănescu (HCDS Constanța)

Pe baza voturilor exprimate de fani, Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea) și Dalibor Cutura (HCDS Constanța) au fost desemnați cei mai populari jucători din Ligile Naționale.

De asemenea, arbitrii Bogdan Stark și Romeo Ștefan au fost desesmnați cel mai bun cuplu din România în sezonul recent încheiat.

Un premiu special a fost acordat Iuliei Borcan (15 ani), o jucătoare care impresionează de 4 ani la Slavia Praga. Ea a fost adusă special din Cehia pentru a fi prezentă la Gala Premiilor. Viorel Mazilu a mărturisit că a rămas impresionat atunci când a întrebat-o de ce nu joacă pentru naționala Cehiei? „Răspunsul ei a fost sec! <<Nu-mi doresc să joc niciodată pentru Cehia, visul meu este să joc pentru naționala României>>. Nu știu dacă aceste cuvinte vă emoționează, dar pe mine m-a făcut să-mi tremure picioarele. Este foarte talentată, muncitoare și va avea toate șansele să ajungă acolo unde își dorește”, a povestit Mazilu.

Sindicatul Handbaliștilor din România a mai acordat câteva premii speciale pentru întreaga carieră handbalistică. Astfel, au fost premiați Mariana Tîrcă (golgheterul all-time al naționalei feminine), Narcisa Lecușanu (vicecampioană mondială și membru în Board-ul Executiv al IHF), Cristian Gațu (dublu campion mondial), Ștefan Birtalan (dublu campion mondial), Constantin Din și Sorin Dinu (cel mai bun cuplu de arbitri români din ultimii 15 ani), George Buricea (de 10 ori campion național în România).

Pentru prima dată în România, jucătorii, antrenorii și conducătorii au avut parte de o Gală a Handbalului, în cadrul căreia au fost premiați cei mai buni sportivi. Evenimentul desfășurat joi seara, la Fratelli Studio din București, a cărui amfitrioni au fost Mihai Georgescu alias Miţă (Bere Gratis) și Dumitru Costin, a adunat aproximativ 200 de personalități din lumea handbalului, inclusiv reprezentanți ai celor mai importante cluburi în sezonul recent încheiat.