Xavier Pascual a preluat și naționala României!

Xavier Pascual a fost validat în funcția de selecționer al României, în ședința Consiliului de Administrație din această săptămână. El îl succede în funcție pe Rareș Fortuneanu, care și-a reziliat contractul cu FR de Handbal la sfârșitul lunii iunie.

Antrenorul care a câștigat Liga Campionilor cu Barcelona în luna iunie a semnat cu Dinamo, dar și cu echipa națională contracte care se întind până în 2024.

„Ținând cont de hotărârea subcomisiei tehnice din data de 28 iunie 2021, în cadrul căreia s-a aprobat investirea președintelui F.R.H. de continuare a negocierilor cu Dl Pascual Xavier pentru preluarea lotului național de seniori a României, precum și de avizul favorabil primit din partea Biroului Executiv al FRH în data de 23 iulie 2021, se aprobă propunerea de investire în funcția de antrenor principal al lotului național de seniori al României a Dlui Xavier Pascual”, se specifică în comunicatul după ședința Consiliului de Administrație.

Xavier Pascual a mai fost 2 ani pe banca tehnică a României, în perioada 2016-2018. Obiectivul principal va fi calificarea la Campionatul European din 2024.