We Love Handball 2. Aproape 40% din cluburile din Ligile Naționale și-au schimbat antrenorii în această vară

„We Love Handball” a devenit o rubrică aparte pe wesport.ro. În fiecare zi de luni este prezentată analiza unei săptămâni în handbalul românesc, cu rubrici fixe precum „Știrea săptămânii”, „Meciul săptămânii”, „Declarația săptămânii” plus multe alte informații.

Ieri a fost publicat Episodul 2, iar ideile principale sunt următoarele:

  • Xavier Pascual este noul selecționer al României la masculin. Câștigătorul Ligii Campionilor cu Barcelona în luna iunie a preluat-o pe Dinamo în această vară, iar acum a primit și votul de încredere din partea Consiliului de Administrație pentru a antrena prima reprezentativă.
  • Rareș Fortuneanu:Handbalul românesc are nevoie de un proiect pe o durată de 6-8-10 ani, cu oameni bine pregătiți. Și mă refer în primul rând aici la antrenori pasionați, care nu se uită la ceas când intră în sală. Sper să nu ne intereseze doar o calificare la 15 ani. Toată lumea este bună la vorbă, dar fără să ne suflecăm puțin mânecile, nu vom ajunge nicăieri!”.
  • Naționala U19 a ratat revenirea în prima grupă valorică la masculin. Echipa condusă de Daniel Anca și Enis Murtaza a ocupat doar locul 3 la Riga.
  • Meciul săptămânii și poate al verii pentru un club din România a avut loc la Oradea, între CSM București și Ferencvaros, la Cupa „Centenar”.
  • 11 echipe au efectuat schimbări la nivelul băncilor tehnice, ceea ce înseamnă de fapt un procentaj de 39,2% din total grupărilor în Ligile Naționale.