Viitorul handbalului românesc este … în ȘCOALĂ! „Este normal să impui niște reguli ilogice într-un sistem și așa bolnav?”

Handbalul românesc se află în cea mai dificilă perioadă, având rezultate slabe atât la masculin, dar și la feminin. În acest context, problema nr. de sportivi străini din Ligile Naționale este din nou un subiect de discuție.

Bineînțeles, argumentele sunt pro și contra. În timp ce Steluța Luca, vicepreședintele FR de Handbal, a susținut că este o problemă falsă, Gheorghe Tadici, membru în Consiliul de Administrație, a propus ca pe raportul de joc să fie înscrise maximum 8 jucătoare străine, cu obligativitatea a trei sau patru jucătoare române în permanenţă pe teren.

Steluța Luca: „Nu putem să spunem că din cauza străinelor nu avem rezultate. Eu ca sportivă din România, ce fac să le dau la o parte pe străine? Când am promovat la senioare, o aveam în față pe Mariana Tîrcă. Dar am muncit să intru în echipă. A fost mutată ea în centru și eu am jucat inter. Dacă muncești, nu are cum să nu te bage antrenorul.

Demonstrează că ești mai bună și nimeni nu te dă la o parte. Dă-mi numele antrenorului care preferă o străină în locul unei românce. În momentul în care tu nu dai sută la sută pe teren, este normal ca antrenorul să folosească și o străină sau este normal ca și clubul să se uite și în afara țării. Aici este vorba despre mentalitatea jucătorului român”.

Când vom avea 200.000 de legitimați în handbal la nivel de copii și juniori, numărați 8-12 ani până vom avea și echipe naționale puternice!”

Constantin Căliman, fostul director general al CSM București, cel care a pus bazele unei echipe de top la clubul finanțat de Primăria Capitalei, susține cu tărie că „viitorul handbalului românesc este în ŞCOALĂ!”

Când vom avea 200.000 de legitimați în handbal la nivel de copii și juniori, numărați 8-12 ani până vom avea și echipe naționale puternice! Propunerea cu numărul jucătorilor străini în Romțnia nu o împărtășesc.

Ca manager sportiv, ai obligația de a obține rezultate sportive și a face performanță. Analiza se face în funcție de buget și performanță. Făra strategie nu poți discuta despre performanță și viitor.

Sunt de acord că nu doar din bani publici. Dar avem pârghii lucrative la dispoziție ca manageri sportivi? Nu! Și atunci este normal să impui niște reguli ilogice într-un sistem și așa bolnav? Eu cred că NU!”, a mai spus Constantin Căliman pe Grupul Handbal Liga Națională.