Vâlcea s-a calificat în Main Round în Liga Campionilor!

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în grupa principală 2 a Ligii Campionilor, în ciuda faptului că a pierdut și partida retur cu Brest Bretagne, cu scorul de 26-23. În cealaltă întâlnire din grupă, Buducnost a învins Bietigheim cu 34-28.

Vâlcea a terminat la egalitate de puncte cu Bietigheim, dar s-a calificat grație meciurilor directe (golaveraj plus patru după ce victoriile au fost împărțite).

În partida cu Brest Bretagne, Vâlcea a plătit pentru cele patru ratări la aruncările de la 7 metri.

„Ne-am dorit să încheiem grupa așa cum am început-o, cu o victorie (n.r. 34-27 cu Bietigheim). Din păcate, nu am reușit din nou să gestionăm situațiile clare de gol de unu la unu. Cred că noi aici am pierdut, nu am fost suficienți de concentrați la 7 metri. Este greu să câștigi în fața unei echipe ca Brest atunci când ratezi patru aruncări de la 7 metri și alte câteva situații clare. Brest este o echipă cu experiență, știe să gestioneze astfel de ratări”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

SCM Rm. Vâlcea – Brest Bretagne 23-26 (13-14)

Batinovic, Ciucă, Dumanska; Adespii, Băcăoanu, Badea, Da Silva, Elghaoui 2, Fernandez 2, Florica 1, Glibko 5, Gonzalez 4, Liscevic 2, Lopez 4, Norgaard 3, Zamfirescu

Toft, Quiniou; Coatanea 5, Foppa 1, Gros 4, Gullden, Kobylinska 3, Lassource 2, Le Hir, Mangue 1, Mauny, Minevskaja, Niakate 3, Pop-Lazic 5, Tissier 1, Toublanc 1

Sursa foto: SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin