Vâlcea, lider în Liga Campionilor după prima etapă. Brest a dat lovitura la Podgorica

Victoria echipei SCM Rm. Vâlcea cu Bietigheim, scor 34-27, a fost suficientă pentru ca formația lui Florentin Pera să preia conducerea în Grupa C a Ligii Campionilor, după prima etapă. În cealaltă partidă din grupă, Brest Bretagne a învins Buducnost, chiar la Podgorica (Muntenegru), cu scorul de 35-32.

Isabelle Gullden nu a revenit încă la Brest, dar echipa franceză a avut alte jucătoare la linia de 9 metri care au reușit să fie la înălțime la Podgorica. Gros, Kobylinska, Minevskaya și Niakate, toate jucătoare la linia de 9 metri, au reușit să marcheze nu mai puțin de 21 de goluri. Buducnost a fost la conducere aproximativ 40 de minute, dar finalul i-a aparținut echipei franceze, care a reușit să obțină două puncte de aur.

Brest Bretagne și SCM Rm. Vâlcea vor fi adversare sâmbătă, 12 octombrie.

Tot sâmbătă, Rostov Dov s-a impus fără probleme cu MKS Perla Lublin, cu scorul de 31-21. Iulia Managarova – 6 goluri și Anna Vyakhireva – 5 goluri au fost principalele marcatoare pentru echipa lui Ambros Martin. Celălalt meci din Grupa B, Team Esbjerg – CSM București, se dispută duminică, de la ora 17:50.

Într-un joc din Grupa A, Vipers Kristiansand a surclasat FTC Rail Cargo cu 31-22. Heidi Loke a dat recital, cu 9 goluri.