Un campion mondial și olimpic va juca din vară în Portugalia și va fi adversar cu Vali Ghionea

Portughezii investesc din ce în ce mai mulți bani în handbal, după ce rivalitatea dintre FC Porto, Benfica Lisabona și Sporting Lisabona s-a aprins și în această disciplină. Astfel, lusitanii au început să atragă din ce în ce mai mulți jucători de valoare.

După ce Sporting a convins jucători precum Ruesga și Ghionea să vină în Portugalia, a venit și rândul celor de la Benfica să aducă un handbalist de cea mai bună calitate. Este vorba despre Rene Toft Hansen, campion mondial și olimpic cu naționala Danemarcei. Pivotul de la Veszprem a semnat un contract pe 2 sezoane. Pe poziția lui, formația maghiară l-a transferat pe brazilianul Rogerio Moraes.

Nu știam prea multe despre Benfica, dar după ce am discutat cu antrenorul Carlos Resende și am vizitat facilitățile clubului, mi-am făcut o imagine extraordinară. Handbalul portughez este în plină dezvoltare și sunt fericit că voi face parte din acesta”, a declarat Toft Hansen.

Benfica se luptă în prezent pentru titlu, cu FC Porto și Sporting.

Handbalul portughez a reușit să-l depășească pe cel românesc atât la nivel de naționale, cât și la nivel de cluburi. Drept dovadă este chiar bilanțul direct România vs Portugalia din acest sezon, scor 0-7!