Trei concluzii după FTC Rail Cargo – Rostov Don în Liga Campionilor

Rostov Don este mare favorită la calificarea în Final Four, după ce a câștigat cu 29-26 manșa tur cu FTC Rail Cargo, în Ungaria.

Trei lucruri am evidențiat după acest meci:

Rostov Don a ajuns la cinci meciuri fără înfrângere cu FTC Rail Cargo în Liga Campionilor. Mai mult, victoria la trei goluri obținută cu această ocazie este și cea mai clară înregistrată în cele trei deplasări la Budapesta.

În ciuda faptului că s-ar putea opri pentru al patrulea an la rând în sferturile de finală, echipa lui Gabor Elek pare că are viitorul asigurat. Antrenorul maghiar a jucat o bună bucată de timp a meciului cu Rostov Don cu doi interi de 20 de ani, Noemi Hafra și Katrin Klujber, care au fost și printre cele mai bune jucătoare ale gazdelor. Cele două fete au înscris mai bine de 50% din golurile formației FTC Rail Cargo, fiecare câte 7 goluri. Este ca și cum azi, o reprezentantă a României ar juca în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu Sorina Tîrcă și Daria Bucur, pentru a nominaliza „corespondentele” celor două handbaliste din Ungaria.

Ambros Martin, antrenorul echipei Rostov, are ocazia să ajungă la Budapesta pentru a 5-a oară din șase posibile. Precedentele au fost realizate cu Gyor, iar în trei rânduri a câștigat trofeul.