Top 5 jucători străini nou-transferați care au confirmat în Liga Zimbrilor

ProSport a publicat topul celor 5 jucători străini care au confirmat în Liga Zimbrilor, după ce au fost transferați în vara trecută. Selecția cuprinde doi interi, un centru și două extreme:

Raul Nantes Campos (CSM București)

Este jucătorul în jurul căruia CSM București și-a făcut echipa, după ce l-a transferat de la Dinamo. Iar brazilianul a devenit un golgheter în echipa „tigrilor”, dar și în Liga Zimbrilor. El este un jucător care a marcat multe goluri de la distanță. Evoluțiile lui Nantes au atras din nou atenția „câinilor roșii”, care își doresc să-l readucă din vară în Ștefan cel Mare.

Vitaly Komogorov (HC Dobrogea Sud)

S-a integrat repede la Constanța și a adus un plus real echipei în linia de 9 metri. Spre exemplu, alți jucători străini, precum Alen Blazevic, Onur Ersin și Igor Radojevic, nu au dat randamentul scontat și au plecat deja de la HC Dobroges Sud.  La fel ca și Raul Nantes, Vitaly Komogorov a fost un aruncător de top și a marcat multe goluri de la distanță.

Marko Davidovic (CSM București)

Marko Davidovic a venit la CSM București de la Tatabanya, unde s-a clăit și în jocurile din cupele europene. Și-a valorificat bine coechipierii și a „împărțit practic golurile. Nu doar Raul Nantes a marcat la CSM, ci și pivotul Adrian Rotaru sau extrema Alexandru Tărîță și-au ridicat media reușitelor, în urma paselor decisive pe care le-au primit de la bosniac. De asemenea, a fost un jucător decisiv în meciuri echilibrate, precum cele cu Minaur și Steaua. Aportul lui a înclinat balanța, iar CSM este azi în Top 4.

Filip Marjanovic (CSM Focșani)

Filip Marijanovic este cea mai bună extremă stânga care a evoluat în ultimii ani în România. Și-a păstrat la Focșani cifrele și procentajele de la Poli Timișoara. A fost o mână singură la 7 metri și a marcat multe goluri din unghiuri mici. Pentru CSM Focșani a fost un real câștig, pentru că a reușit să aducă un jucător care a marcat constant 5-7 goluri per joc. Filip Marjanovic are un aport considerabil la ascensiunea clubului până pe locul 6, cea mai bună clasare din istoria participărilor în Liga Zimbrilor.

Sergio Barros (Poli Timișoara)

Portughezul a reușit să umple golul lăsat de Filip Marjanovic prin plecarea la CSM Focșani. Prin Sergio Barros, Poli și-a menținut cifrele la nivelul extremei stânga. Transferul lui în vara trecută nu a spus ceva în mod deosebit, dar prin evoluțiile a reușit să atragă atenția.