Tomas Ryde este noul selecționer și a nominalizat și un „secund” pentru echipa națională!

Schimbarea lui Ambros Martin cu Tomas Ryde la naționala feminină de handbal a fost confirmată azi de Federația Română de Handbal, când a și fost prezentat noul selecționer. Antrenorul nordic revine la lot după o pauză de aproximativ 3 ani. Cel puțin ciudată plecarea lui Ambros Martin de la echipa națională, cu un an înainte de Jocurile Olimpice, în condițiile în care România aproape că și-a asigurat locul în turneele preolimpice după locul 4 la Euro 2018, dar vom dezbate subiectul într-un viitor apropiat.

„Sunt onorat că mi s-a oferit posibilitatea să redevin antrenorul uneia dintre cele mai bune echipe naționale din lume. Nu am ezitat nicio secundă pentru că îmi place foarte mult să lucrez aici, îmi plac echipa și stafful, este o provocare pe care mi-o doresc. Privind din exterior către România, am observat progresul realizat în ultimii ani, atât al jucătoarelor cât și în ceea ce se întâmplă înafara sălilor de sport, sunt plăcut impresionat. Sunt fericit să fiu înapoi în România, știu ce trebuie făcut și mulțumesc pentru încrederea acordată”, a declarat Tomas Ryde la prezentarea oficială.

„În urma unor discuții avute cu antrenorul Ambros Martin, am decis, de comun acord, să încheiem contractul de colaborare. Aș vrea să îi mulțumesc pentru ce a făcut pentru noi. A creat o atmosferă de profesionalism cu zâmbetul pe buze și vreau să îi urez succes în tot ce va face de acum înainte. Împreună cu echipa pe care o conduc, ne-am aplecat către un antrenor care cunoaște România, care a adus ultima medalie pentru România la handbal feminin și sunt foarte fericit să vă anunț că noul antrenor al echipei naționale feminine de handbal a României va fi, din nou, Tomas Ryde, în vederea Jocurilor Olimpice-Tokyo 2020 și tot parcursul de până atunci”, a spus și președintele Alexandru Dedu.

Tomas Ryde își va începe activitatea chiar de la sfârșitul acestei săptămâni, când va definitiva și lotul pentru Trofeul Carpați (31 mai – 2 iunie). Antrenorul nordic va fi ajutat pe banca tehnică de Costică Buceschi, „principal” la Minaur Baia Mare. Cei doi au colaborat foarte bine și în precedentul mandat, astfel că au decis să meargă și acum în aceeași formulă.

Conform unor informații, Tomas Ryde i-a propus lui Costică Buceschi să vină alături de el și la CSM București, dar tehnicianul ar fi refuzat pentru că a început un proiect la Minaur Baia Mare.

Sursa foto: frh.ro