Țara a avut dreptate! Cifrele dezastrului România – Spania

România a debutat cum nu se poate mai rău la Campionatul Mondial, cu o înfrângere clară în fața Spaniei, scor 16-21. Este un eșec dureros, pentru că reprezentativa iberică nu este totuși Franța, Rusia sau Norvegia. Și nici nu pare a fi un accident după cum au evoluat lucrurile. Cifrele vorbesc de la sine.

Toată țara a „strigat” că România nu are jucătoare de atac, atunci când a fost anunțat lotul, dar toată suflarea „răzvrătită” a fost taxată imediat de președintele Dedu, care a spus că „selecția la națională nu este subiect de dezbatere publică”. Din păcate privind acest rezultat, țara a avut dreptate: România a marcat doar 16 goluri cu Spania!

Selecționerul Tomas Ryde a declarat că a selecționat mai multe jucătoare cu profil defensiv, chiar dacă sunt rezerve la echipa de club sau nu au jucat în ultima vreme, pentru că pune mare preț pe apărare. Dacă acest „preț” înseamnă 31 de goluri primite cu Spania….!

Laura Moisă a fost lăsată acasă pentru că Ryde „nu a văzut o creștere la ea în ultima vreme”. Probabil că lucrurile nu ar fi fost mult diferite azi cu extrema dreaptă de la CSM București în teren. Nu putem însă să nu remarcăm următorul aspect: cele patru extreme ale României, Cristina Florica, Aneta Udriștioiu, Sonia Seraficeanu și Ana Maria Iuganu au marcat împreună cât portarul Spaniei, Silvia Navarro! „Scor”: 2-2

România a „reușit” ZERO contraatacuri cu Spania!

Tricolorele au marcat doar patru goluri de pe semicercul de 6 metri, procentajul fiind de 26,67% (4 din 15).

Și în acest meci s-a dovedit că dacă Neagu nu e, România arată de lumea a treia. Cristina a contribuit la aproape 50% din golurile echipei: 6 goluri și o pasă decisivă

România a comis nu mai puțin de 16 erori în ofensivă.

Echipa a fost taxată de surorile Bonaventura cu 7 eliminări.

51 de atacuri a avut România, eficiența fiind de 31%.

Naționala nu a avut idei, ci mai degrabă s-a simțit haosul în jocul României. Selecționerul Tomas Ryde nu își reproșează însă nimic după acest meci, conform unei declarații făcute la Kumamoto, preluată de gsp.ro: „Cred că am făcut tot ce puteam face în această situaţie, să fac nişte adaptări tatice despre cum ar trebui să jucăm. Eu nu pot să critic, mai ales că e un singur meci, dar trebuie să acceptăm că avem o echipă fără experienţă. Am nevoie de timp pentru a aduce aceste tinere jucătoare la un nivel mai sus”.

Pentru România urmează meciul doi cu Senegal, programat duminică, de la ora 11:00.