Surpriză de proporții în America de Sud! Brazilienii au fost eliminați de Chile la Jocurile Panamericane. Șase sportive din campionat s-au calificat deja pentru Jocurile Olimpice

Argentina – Chile este finala din acest an la Jocurile Panamericane de handbal masculin, competiție în urma căreia se califică o echipă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Marea surpriză este eliminarea Braziliei din semifinale, după 29-32 cu Chile. Selecao a fost revelație la ultimul Campionat Mondial, când a ocupat locul 9.

De altfel, Brazilia s-a deplasat la această competiție cu aproape tot ce a avut mai bun la dispoziție, singura absență notabilă fiind Jose Toledo. Din lot au făcut parte și brazilienii legitimați la cluburile din România, Henrique Teixeira (CSM București) și Raul Nantes (Dinamo).

Cu siguranță, rezultatul nu i-a picat deloc bine Braziliei, care mai are o șansă mică să prindă Jocurile Olimpice, prin accederea la turneele preolimpice, unde îi va fi infinit mai greu.

Dacă la băieți a suferit o mare decepție, Brazilia s-a calificat deja la Jocurile Olimpice cu reprezentativa feminină. Lângă Eduarda Amorim (Gyor) au evoluat și șase jucătoare legitimate în Liga Națională: Mariana Costa (Gloria Bistrița), Jaqueline Anastácio (Măgura Cisnădie), Samara Vieira (SCM Râmnicu Vâlcea), Larissa Araújo (CSU Cluj Napoca), Elaine Gomes (Corona Brașov), Tamires de Araújo (Dunãrea Brãila).