Știința București ia startul: „Dacă s-ar putea să plecăm joi dimineață de la Bistrița și vineri să mergem la Brăila, ar fi perfect pentru noi”

Știința București este o grupare care captează atenția în Liga Florilor. Istoric, este prima câștigătoare a Cupei Campionilor Europei la handbal, în 1961. Nu a mai jucat însă la cel mai înalt nivel de foarte mulți ani. Azi, echipa pregătită de Sorin Bîrză ia startul în Cupa României. În turul 1, de la ora 18:10, va înfrunta o altă nou-promovată, CSM Deva.

Ne-am propus să promovăm sportul în rândul tinerilor, dar în același timp să devenim mai mult decât o echipă studențească”, ne-a declarat antrenorul Sorin Bîrză.

Strict pentru Cupa României, clubul din Regie își propune să dispute două jocuri la Bitrița, azi și mâine, în sferturile de finală. „Dacă s-ar putea să plecăm joi dimineață de la Bistrița și vineri să mergem la Brăila, ar fi perfect pentru noi. Ar fi și o lovitură de imagine pentru club. Oricum, Cupa României este o ocazie perfectă pentru noi să vedem unde ne aflăm”, a declarat Sorin Bîrză.

Știința București a efectuat 9 transferuri

Pentru a face față Ligii Florilor, unde concurența se anunță acerbă, clubul a perfectat 9 transferuri: Gabriela Dobre, Alexandra Prodan (portari), Ana Maria Șerban, Ionela Leuștean (extreme), Itana Cavlovic (pivot), Andreea Tetean (centru), Jasna Boljevic, Andreea Tecar și Marta Cazanga (interi). Ultima a jucat de curând cu Angola la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Științaeste un club sportiv studențesc, aflat în subordinea Universității Politehnica din București.