Sorina Tîrcă poate reveni pe teren după mai bine de 16 luni de absență!

Sorina Tîrcă poate juca din nou handbal, după ce a scăpat de suspendare în cazul „Corona Brașov”.

WADA a aprobat înghețarea pedepsei dictate de ANAD și în cazul interului stânga. Suspendarea inițială de 1,8 ani a fost redusă cu 4 luni.

Clubul brașovean și-a dus sportivele, în toamna anului 2019, la o terapie cu laser intravenos, procedură interzisă însă de WADA. În urma audierilor, Agenței Naționale Anti-Doping a dictat suspendări între 15 și 20 luni pentru handbaliste. Cele mai multe dintre ele au cerut înghețarea pedepselor, aprobate de WADA însă cu măsuri diferite. Iar fetele care au făcut parte din „Lotul 1” au putut reveni în activitate din august-septembrie 2020.

Sorina Tîrcă și Elena Pătuleanu au făcut Apel la decizia Comisiei de Audieri din cadrul ANAD, după ce au primit suspendări de 1,8 ani.

Pentru că nu a mers la clinică de bună-voie, Sorina Tîrcă și familia jucătoarei au considerat că sancțiunea dictată de ANAD a fost prea aspră și au depus Apel. Asta a însemnat și faptul că sportiva nu s-a mai regăsit pe lista sportivelor cu pedepsele înghețate. Apelul nu a fost admis, astfel că revenirea jucătoarei pe teren a fost întârziată.

În cele din urmă, WADA a aprobat înghețarea pedepsei și în cazul Sorinei Tîrcă. Pentru interul stânga urmează acum o perioadă de reacomodare la efort.

Rapid București și Vâlcea sunt cele două echipe încearcă să-i obțină semnătura.