Sorina Tîrcă a vrut să se lase de handbal după anunțarea lotului pentru Mondiale!

Corona Brașov a învins Gloria Bistrița cu 27-25 în manșa tur a Cupei EHF, turul 3 preliminar, astfel că a devenit favorită la calificarea în faza grupelor. Sorina Tîrcă a fost una dintre cele mai bune jucătoare ale jocului (6 goluri) și un subiect fierbinte și la conferința de presă, ca urmare a faptului că nu a fost convocată la echipa națională pentru Campionatul Mondial.

Ion Crăciun a vorbit despre Sorina Tîrcă și a precizat că „au fost discuții chiar să se lase de handbal!”, după ce lotul a fost anunțat, conform mytex.ro.

Antrenorul Coronei Brașov a evidențiat faptul că „În Comisia Tehnică (n.r. desfășurată la Cluj cu toți antrenorii) am discutat ceva, ei au făcut altceva. Nu știu de ce se mai țin aceste ședințe”.

În continuare, Ion Crăciun a declarat: „Diferența în meciul cu Bistrița a făcut-o revenirea Sorinei Târcă. Nu e ușor să șicanezi un copil. Ea să simtă că poate și tu să nu îi dai nici o șansă. Este o problemă. Handbalul nu este box, să joci la categorie. Mi se spune că este slăbuță. Ați văzut că este numai «vână». Este foarte agilă. Dacă mie mi se spune că nu are talia nu știu cui… Nici Mork nu o are. Asta este viața. Copilul ăsta suferă din alte cauze, nu din cauza valorii pe care o are. În momentul în care avem ceva cu altcineva… Se ivesc astfel de situații, iar noi la club avem o problemă delicată. Să ridici un copil căzut psihic nu este ușor. Au fost discuții chiar să se lase. Sper că fetița asta va fi foarte puternică, își va reveni și le va arăta tuturor că au greșit cu ea”.

Sorina Tîrcă și Laura Moisă, două din cele mai bune jucătoare din România pe posturile lor,  au fost lăsate în afara lotului României pentru Campionatul Mondial care va debuta pe 30 noiembrie, la Kumamoto.

Sorina este dedicată sută la sută pentru handbal, dar în paralel este studentă la DREPT și la SPORT, pentru „că viața ca jucător poate fi scurtă și niciodată nu știi ce s-ar putea întâmpla”.