România – Lituania|Șimicu, posibilul „talisman”. Vedeta balticilor, caracterizată din Franța

Naționala masculină dispută joi, de la ora 18:00, un meci extrem de important în compania Lituaniei, în preliminariile campionatului European 2020. Ambele echipe au pierdut primele două jocuri în grupă, astfel că sunt obligate să câștige la Târgoviște.

Oaspeții vin cu vedetele Jonas Truchanovičius (Montpellier) și Aiden Malašinskas (Motor Zaporojie). „Există un meci dur, mai ales după o călătorie lungă, dar nu e timp pentru a ne retrage, așa că vom merge să învingem”, a anunțat Malasinskas. Și coechipierul său a declarat la plecarea spre România că se așteptă la un meci dificil, dar solid din partea Lituaniei.

Ambele reprezentative vin cu schimbări importante înaintea acestei întâlniri. Balticii au modificat banca tehnică, echipa fiind condusă acum de Mindaugas Andriuska. România a schimbat jumătate de echipă. Din diferite motive, Popescu, Ghionea, Fenici, Csepreghi și Sadoveac nu vor juca în această săptămână. Partea bună este însă că naționala l-a recâștigat pe Alexandru Șimicu.

Fără doar și poate, Jonas Truchanovičius este vedeta numărul 1 a Lituaniei. „Este unul dintre cei mai importanți jucători de la Montpellier, face foarte bine ambele faze ale jocului. Jonas este foarte bun pe duel defensiv, iar în atac este capabil să arunce și de la 9-10 metri. Nu are decizie la pasele cu pivotul, în schimb, joacă mult și pe culoarul extern, pe depășiri”, l-a caracterizat Rareș Fortuneanu, antrenor secund la St. Raphael.

Fostul internațional român a vorbit și despre șansele celor două naționale: „Lituania nu este echipă rea, șansele sunt 50-50. Sper să-i batem în România. În deplasare (n.r. joc programat duminică) va fi foarte greu”. Rareș Fortuneanu își pune foarte multe speranțe la această confruntare în Alexandru Șimicu, jucător legitimat la St. Raphael, cel care are calitatea de a decide chiar și un joc.

România și Lituania s-au întâlnit pentru ultima dată în preliminariile Euro 2012. Atunci, balticii au câștigat de fiecare dată, 27-25 în România și 24-23 pe teren propriu.