SCM Rm. Vâlcea a preluat comanda în Liga Națională

SCM Rm. Vâlcea este noul lider în handbalul feminin, după victoria cu 27-17 în partida cu Măgura Cisnădie, ultima a etapei a 3-a. Campioana României și Corona Brașov sunt singurele formații cu procentaj sută la sută în startul acestui sezon.

Echipa lui Florentin Pera a avut o primă repriză plină de emoții, fiind ținută în șah în special de portarul Elena Voicu, care a făcut de multe ori minuni în relația unu la unu cu adversarele. Astfel, Măgura a reușit să țină jocul sub un echilibru. În primele 30 de minute s-au înregistrat nu mai puțin de 10 egalități (11-10 pauză). Nicio formație nu a reușit să conducă la mai mult de un gol.

Imediat după pauză, Vâlcea s-a desprins la 13-10, iar de acolo meciul s-a simplificat. Cu o bancă de rezerve subțire, Măgura s-a sufocat la ritmul impus de campioana României. Samara da Silva Vieira a dominat practic semicercul vâlcean în defensivă, iar portarul Yulia Dumanska a avut multe intervenții utile. SCM a primit doar trei goluri până în minutul 50, a marcat în schimb de 10 ori, astfel că a treia victorie a sezonului a venit firesc. Până la final, Vâlcea a reușit să se desprindă la 10 goluri, 27-17.

Norgaard cu 6 goluri și Elgahoui – 5 goluri au fost principale marcatoare la gazde. Jucătoarea meciului a fost însă Samara da Silva, excelentă în apărare și decisivă în câteva momente în atac (3 goluri).

Sursa foto: SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin