Alți doi selecționeri au fost demiși + reacția lui Costică Buceschi după schimbarea lui Tomas Ryde

După România, care a renunțat la Tomas Ryde, alte două federații au decis să rezilieze contractele antrenorilor după Campionatul Mondial din Japonia.

Astfel, Ungaria a încetat colaborarea cu Kim Rasmussen, după ce a terminat pe locul 14 la Kumamoto. Rezultatul cu România din prima fază a competiției (27-28) a câmtărit, probabil dificil.

Apoi, Danemarca a renunțat la serviciile lui Klavs Bruun Jørgensen, după clasarea pe locul 9 în Japonia, care a însemnat și ratarea calificării la turneul preolimpic. Față de România și Ungaria, care sunt încă în cursă pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Danemarca a pierdut orice șansă.

Ungaria speră să-i convingă pe Gábor Danyi și Gábor Elek (antrenorii de la Gyor și FTC) să facă echipă la lot în perioada imediat următoare. În ceea ce privește Danemarca, pe lista potențialilor selecționeri se regăsește și Helle Thomsen, fostă și la CSM București.

Altfel, Costică Buceschi, antrenorul secund al lui Tomas Ryde, a avut primele reacții după încetarea colaborării dintre FRH și antrenorul suedez.

„La această ședință, Tomas Ryde trebuia să prezinte o analiză a evoluției echipei României la Campionatul Mondial și o strategie de pregătire pentru turneul de calificare la Jocurile Olimpice 2020. În schimb, ceea ce s-a întâmplat acolo a fost o treabă foarte bine regizată de câțiva oameni din handbalul românesc. Sper ca aceștia să ducă înainte handbalul feminin, măcar să reușească să mențină rezultatele la nivelul ultimilor ani”, a declarat Costică Buceschi, pentru AxaNews.ro.

„Poate este normal să-ți dorești o schimbare, dar trebuie să fii pregătit cu o soluție viabilă. Din ce am aflat eu, după ce Tomas Ryde a ieșit din încăperea în care a avut loc ședința Comisiei Tehnice, celor rămași li s-a cerut un plan de viitor pentru echipa națională. Niciunul din cei care au dorit schimbarea lui Ryde nu a propus ceva concret”, a mai spus Costică Buceschi după meciul de campionat Minaur – Brăila 24-22.