Samsonenko a anunțat că nu va mai finanța Vardar Skopje nici la băieți! Va avea echipa aceeași soartă ca la fete?

Sergei Samsonenko, patronul echipei Vardar Skopje, a anunțat că nu va mai finanța campioana Macedoniei de Nord începând din vară. În urmă cu un an, miliardarul rus a oprit finanțarea la echipa feminină, motiv pentru care finalista Ligii Campionilor s-a și desființat.

Într-o scrisoare deschisă, Samsonenko a explicat motivele pentru care se retrage după 7 ani în care a sponsorizat clubul la cel mai înalt nivel: „Veniturile de la EHF și din sponsorizări nu reprezintă nici măcar 10 la sută din suma pe care am investit-o în club în fiecare an. Am tot vorbit despre acest lucru în ultimii 7 ani și de fiecare dată a fost la fel. Acesta este principalul motiv pentru care nu mai pot sponsoriza clubul din sezonul următor.

De 3 ani m-am luptat pentru a sprijini clubul cu împrumuturi constante. În această luptă pe care o duc zi de zi am încercat să nu pun în pericol mai mult de 5.000 de angajați și familiile lor, dar am realizat că împrumuturile pentru sport au început să afecteze afacerea.

Vardar este un simbol al acestei țări. Chem oamenii de afaceri din Macedonia să vină și să salveze mândria acestei națiuni”.

Vardar Skopje este una dintre cele mai tari echipe ale Europei din ultimii ani. În 2017 a și câștigat Liga Campionilor la masculin. Reprezentanta Macedoniei de Nord este în cursă pentru a câștiga trofeul și în acest sezon. Dar din cauza unor probleme care au apărut încă din sezonul trecut, motiv pentru care echipa feminină a și dispărut din prim-plan, mai mulți oameni importanți au început să plece de la Vardar încă din vara trecută. Astfel, antrenorul Raul Gonzales a ajuns la PSG.

De asemenea, Arpad Šterbik, Jorge Maqueda și Luka Cindrić s-au transferat la alte echipe. Alți jucători și-au anunțat deja despărțirea. Rogerio Moraes a semnat semnat un contract cu Veszprem, letonul Dainis Kristopans va ajunge la PSG din 2020, iar Borozan ar putea pleca la rândul lui.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla și cu internaționalul român Dan Racoțea, dacă mai ajunge la Vardar. În primul rând, rămâne de văzut dacă reprezentanta Macedoniei de Nord va continua la același nivel și din vară fără finanțarea lui Samsonenko.