S-au stabilit noi date pentru startul de sezon intern

Startul noului sezon la handbal pe plan intern a fost reprogramat. Primele partide oficiale ar urma să se desfășoare la Cheile Grădiștei, pe 1 septembrie, în cadrul turneelor de promovare.

La masculin se va desfășura în perioada 1-3 septembrie, iar la feminin, în 1-5 septembrie. Cheile Grădiștei a rămas locația desemnată să găzduiască ambele turnee.

Turneul Final Four al Cupei României la handbal feminin este următorul pe „lista” de start. Acesta ar urma să se desfășoare pe 3-6 septembrie, la București. Toate echipele vor fi găzduite la Rin Grand Hotel. Pe 12-13 septembrie se va desfășura și competiția similară masculină, tot la București.

Liga Zimbrilor ar urma să înceapă imediat după turneul Final Four cu trei etape de campionat, care ar urma să se desfășoare sub forma unui turneu de sală. S-au vehiculat chiar patru etape, dar asta va depinde în mare măsură și de ce vor face Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud Constanța în turul 1 preliminar al Europa League. Dacă se califică mai departe, programul lor cu patru etape ar deveni mult prea încărcat în a doua jumătate a lunii septembrie.

La feminin există mai multă incertitudine pentru că SCM Rm. Vâlcea și CSM București ar urma să debuteze în 12-13 septembrie în Liga Campionilor. În cazul în care EHF va da startul competiției, atunci disputarea unui prim turneu de sală în Liga Florilor devine imposibil de pus în practică în septembrie. Sau se va desfășura fără cele două reprezentante în cupele europene.

Pentru absolut toată lumea, izolarea cu 14 zile înaintea unui prim joc devine obligatorie, conform Ordinului de ministru care va fi publicat în următoarele zile în Monitorul Oficial. Un prim test pentru Covid-19 va fi efectuat la intrarea în cantonament, iar al doilea cu 2 zile înainte de joc.