Ryde, out de la națională! Cei patru antrenori propuși pentru a prelua comanda

Naționala de handbal feminin va avea în următoarele zile un nou antrenor, după ce Tomas Ryde și-a asumat greșelile în Comisia Tehnică și s-a arătat dispus să renunțe la postul de selecționer. Decizia a venit în urma unui vot negativ al membrilor Comisiei Tehnice.

Comisia Tehnică – Subcomisia de Senioare s-a reunit azi la București, pentru a analiza prestația României la Campionatul Mondial, unde a terminat doar pe locul 12, cu niște înfrângeri istorice pe finalul competiției.

După ce s-a decis că Tomas Ryde pleacă, s-au făcut și mai multe propuneri pentru a prelua comanda tricolorelor. În urma discuțiilor, au rămas patru propuneri pe lista finală: Florentin Pera, Adrian Vasile, Bogdan Burcea și Aurelian Roșca. Gheorghe Tadici a refuzat o propunere de a prelua naționala, considerând că „vremea mea a trecut”.

În 20-22 martie, România va participa la turneul preolimpic de la Podgorica, alături de Muntenegru, Norvegia și Coreea de Nord. Primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Federația Română de Handbal trebuie să ia repede o decizie în privința staff-ului tehnic, timpul fiind foarte scurt. În 19-22 ianuarie este deja fixat primul stagiu de pregătire centralizată în București.

Foarte probabil, viitorul antrenor va primi un contract pe cel puțin 2 ani.