România cu „Redirecționați 2% din impozit”, Spania cu „marele meci”!

Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia începe în mai puțin de 24 de ore, dar pe site-ul Federației Române de Handbal această competiție nu prea există! România și Spania se întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:00. Cum este tratat evenimentul la nivel de imagine de cele două Federații?

Pe pagina principală a site-ului oficial nu găsim nicio știre despre turneul final, despre lot, etc. În partea dreaptă sunt postate trei știri, două legate de schimbări de etape la juniori și una prin care a fost anunțată conferința excepțională de săptămâna trecută, susținută de președintele Alexandru Dedu, în urma scandalului de dopaj de la Corona Brașov.

„Main” pe frh.ro, cu o zi înainte de România – Spania, avem în continuare banner-ul care „staționeză” de luni de zile: „Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Federația Română de Handbal”.

Mergând la secțiunea Loturi Naționale – Feminin, descoperim o altă lipsă totală de informații:

Cum deschizi site-ul federației spaniole, se spune că mâine este marele meci dintre România și Spania. Deci a început Campionatul Mondial pentru spanioli și pentru federația iberică. Iar pe site-ul Federației Române de Handbal ți se cere să redirecționeze 2% din impozit. Aceasta este o primă mică-mare diferență dintre handbalul din România și handbalul din Spania, între cele două federații, cum văd lucrurile”, a fost comentariul făcut de Costi Prună în emisiunea „Săptămâna de Handbal” de la DigiSport, care a prefațat debutul de mâine al tricolorelor.

Plecând de la acest comentariu, am studiat și site-urile oficiale ale celorlalte trei adversare ale României cu pretenții din Grupa C pentru calificarea în Main Round, Spania, Ungaria și Muntenegru. Ce interes manifestă asupra competiției. Iată ce am descoperit pe paginile principale:

SPANIA

UNGARIA

MUNTENEGRU

Pe prima pagină nici muntenegrenii nu au la această oră o știre care să indice debutul la Campionatul Mondial cu Senegal. Însă la secțiunea „loturi naționale” – Senioare, primul lucru care îți sare în ochi este o poză imensă cu echipa care a plecat la Kumamoto.

„Enorm de mult amatorism la noi. Deci, amatorism contra profesionism în domeniul conducerii, la tot ce se întâmplă în jurul echipei”, a comentat fostul selecționer Radu Voina.