România a tremurat și cu Kazakhstan! Cifrele unui joc slab

România a învins Kazakhstan cu 22-20, în meciul trei la Campionatul Mondial din Japonia, astfel că rămâne în cărți pentru calificarea în Main Round. Tricolorele au jucat însă modest, chiar foarte slab pe final, ratând 13 situații clare, adunând și 14 erori. Repriza a doua a fost pierdută cu 9-8.

Având în vedere că meciul cu Muntenegru de miercuri vine la nici 20 de ore distanță de finalul partidei cu Kazakhstan, staff-ul tehnic a decis să o menajeze pe Cristina Neagu. Ryde și-a propus, probabil, să le odihnească cât mai mult și pe celelalte jucătoare de bază, dar planurile nu i-au ieșit. Pur și simplu, România a fost incapabilă să-și facă un joc ușor și cu Kazakhstan.

Crina Pintea a stat peste 50 de minute în teren, iar selecționerul a fost nevoit să apeleze inclusiv la Aneta Udriștioiu și Gabriela Perianu pe finalul întâlnirii. Pentru că modesta adversară, care a cedat la 24 de goluri cu Ungaria (15-39), a avut șansa egalării în fața României în minutul 59, la scorul de 21-20!

Șansa tricolorelor a fost faptul că naționala Kazakhstan s-a „speriat” parcă de ocazia cu care s-a trezit și a scăpat mingea din mână la penultimul atac. Apoi, Elena Dache a marcat apoi pentru 22-20 și a stabilit scorul final.

CÂTEVA CIFRE DUPĂ ACEST MECI

Nu mai puțin de 14 greșeli a comis România cu Kazakhstan.

3 goluri din 12 aruncări de pe 6 metri a înscris naționala, adică doar 25%

4 goluri din 7 contraatacuri au fost marcate. Toate aceste ratări din situații clare scoate în evidență o lipsă de concentrare.

S-a ratat și un 7 metri, astfel că în total România a irosit 13 situații clare.

41% a fost eficiența atacului în fața modestei adversare.

Crina Pintea este singura care a avut randament sută la sută în atac, 5 goluri din 5 aruncări.

Diana Ciucă a intrat în locul Ralucăi Băcăoanu și a terminat cu 42%.

România – Kazakhstan 22-20 (14-11)

Ciucă, Dumanska, Dedu; Udriștioiu 3, Pristăvița 1, Neagu, Perianu 2, Pintea 5, Florica, Dache 2, Polocoșer, Ostase, Seraficeanu 3, Zamfirescu 1, Iuganu 2, Vizitiu 3

La cum a arătat evoluția tricolorelor de azi, România are șanse cu Muntenegru și Ungaria în ultimele două partide din Grupa C doar dacă interului Cristinei Neagu îi iese jocul, îi intră aruncările la poartă!