România a rezistat doar 45 de minute cu Rusia!

România a fost învinsă de Rusia cu 27-18 în meciul de debut în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. Tricolorele nu mai au nicio șansă să prindă semifinalele. Singurul obiectiv rămas în picioare este un loc 4 în grupă și calificarea în „finala” pentru locurile 7-8.

Partida a avut două părți distincte: 45 de minute în care România a fost în joc cu Rusia, iar ultimele 15 în care a fost „executată” de trupa lui Ambros Martin. Momentul retragerii Cristinei Neagu pe banca tehnică încă din minutul 51 a fost semnul clar că naționala lui Tomas Ryde a început să mai spere la ceva în acest meci încă din acel moment (scor 16-23).

Până la scorul de 16-17 (min. 44), România a făcut un meci bun în apărare și în „valuri” în atac. Reușitele au alternat cu foarte multe erori. Rusia a reușit să se desprindă în prima parte la 9-4 în minutul 18, dar până la pauză, Neagu & Co au restabilit egalitatea, 10-10.

Laura Pristăviță a fost un plus real în echipa României în ultima parte a primei reprize. Pe lângă cele două goluri marcate, a reușit să o blocheze pe Vyakhireva. Vedeta rușilor a fost forțată să greșească patru mingi în atac. Naționala a profitat de forma mai slabă a vedetei gazdelor și a rămas în joc, reușind chiar să preia din nou conducerea în partea secundă.

La scorul de 15-15 în minutul 42, Crina Pintea a introdus mingea în poartă, dar arbitrele din Argentina au considerat că pivotul român a faultat-o pe Vyakhireva în atac și nu a validat reușita. România a contestat acea fază. Cert este că din acel moment, Rusia a apăsat pedala de accelerație și nu a mai putut fi oprită, desprinderea venind pe contraatac și faza a doua.

La fel ca și în partidele cu Spania și Muntenegru, România s-a prăbușit, primind opt goluri consecutive. La final, tricolorele au terminat cu 20 de erori, imposibil de câștigat în fața Rusiei, dincolo de acea fază la 15-15.

România – Rusia 18-27 (10-10)

Dedu 1 gol, Dumanska; Udriștioiu, Pristăvița 2, Neagu 5, Băcăoanu, Perianu 2, Pintea 1, Florica 1, Dache, Polocoșer 1, Ostase 2, Seraficeanu 2, Zamfirescu, Iuganu, Vizitiu 1

Sedoykina 3 goluri, Lagina; Kuznetsova 1, Sen 1, Gorshenina 1, Vyakhireva 5, Bobrovnikova 5, Makeeva 3, Mikhaylichenko, Fomina 2, Zhilinskaite 1, Malashenko, Managarova, Kozhokar 3, Illarionova 1, Frolova 1

Sursa foto: IHF