România a ieșit pe ușa din dos de la Mondial, fiind umilită și de Japonia

Naționala feminină a pierdut cu 37-20 în fața Japoniei, în ultimul meci la Campionatul Mondial de la Kumamoto. A fost practic un coșmar din primul minut și până în ultimul, România arătând ca o națională de lumea a treia, departe de locul 12 pe care a terminat la final.

Cristina Neagu nu a jucat în acest meci, fiind menajată. Fără căpitan, România a fost într-o comă profundă.

„Este destul de greu de vorbit după o astfel de înfrângere, după o astfel de grupă principală. Nu ştiu… Am fost foarte fericite că am ajuns aici, dar am făcut meciuri foarte slabe. Contra Rusiei am făcut 40 de minute chiar foarte bune şi am fost egale cu ele, cu Suedia am jucat mai prost. Azi, după o asemenea înfrângere, nici nu îmi găsesc cuvintele. Eu cred că nu asta e faţa adevărată a României. Din păcate, într-un astfel de turneu, în care meciurile se succed foarte repede, dacă nu ieşi din starea proastă în care intri când ai înfrângere după înfrângere, nu poţi decât să ajungi tot mai jos şi performezi cum am făcut-o noi azi.

Peste trei luni jucăm în turneul preolimpic, care este foarte important. Probabil va fi acelaşi nucleu de jucătoare acolo şi toată lumea trebuie să înţelegă că trebuie să se antreneze mai bine la echipele de club, să vină cu o pregătire mai bună. Foarte multe lucruri nu se pot face la naţională. Trebuie să vii montat şi să te gândeşti că aici e un alt nivel. Cred că şi-au dat seama de asta şi cele care până acum nu au mai fost la naţională. Nivelul este mai ridicat decât în Liga Naţională.

De multe ori sunt cerute jucătoare la lot, dar Liga Naţională nu se poate compara cu un turneu final. Sper să înţeleagă că este nevoie de mult mai mult pentru a juca la naţională şi ca să luptăm pentru medalii”, a declarat Cristina Neagu pentru gsp.ro după evoluția finală a României.

Naționala a arătat groaznic de rău la ultimele jocuri, dar încă mai are șanse să ajungă la Jocurile Olimpice din 2020, fiind calificată la „preolimpice”, unde va evolua cu Coreea de Nord și locurile 4-5 de la Mondialul de la Kumamoto.

Deocamdată, așteptăm însă o analiză la sânge, eventual și niște asumări pentru tot ce s-a întâmplat în ultima vreme, nu doar la acest turneu final!