România a fost învinsă de Germania în primul meci la Euro 2020

România a pierdut primul meci la Euro 2020, scor 19-22 cu Germania. Portarul Yuliya Dumanska a făcut un meci foarte bun, dar echipa a arătat multe carențe în atac.

Dumanska a terminat cu 43% (15 parade din 35 de șuturi), în fața unui adversar care a avut 12 jucătoare legitimate la cluburi care activează în Liga Campionilor.

Inclusiv Cristina Neagu a prins o zi mai slabă: 4 goluri din 14 aruncări, procentaj de 29%. A marcat două goluri din acțiune și doar unul de la mare distanță din 8 aruncări.

România a jucat foarte puțin cu extreme, iar linia de 9 metri a avut o ineficacitate foarte scăzută. Postul de inter dreapta a fost călcâiul lui Achile. România a marcat doar două goluri din 11 aruncări de la distanță. Germania a fost la 60%, cu 6 goluri din 10 aruncări.

România – Germania 19-22 (10-13)

Măzăreanu, Dumanska; Dincă 1, Subțirică 2, Buceschi 3, Neagu 4, Țicu, Laslo 3, A. Popa 1, L. Popa, Polocoșer, Ostase 3, Seraficeanu 1, Iuganu 1, Savu, Dindiligan

Eckerle, Roch; Zapf 2, Berger 2, Grijseels 1, Smits 1, Behnke, Naidzinavicius 4, Bolk 4, Grossmann, Weigel, Lott, Maidhof 4, Lauenroth 3, Minevskaja 1, Schulze

Pentru România urmează acum meciul cu Polonia, sâmbătă, de la ora 17:00.

Declarații după meci:

Bogdan Burcea „Sunt recunoscător pentru modul în care fetele au ales să lupte până al final. Cu puțin mai mult noroc în unele momente, rezultatul ar fi putut fi mai bun pentru noi. Dar, în această clipă, Germania este echipa care a meritat să câștige.”

Yuliya Dumanska: „Felicitări Germaniei, au făcut mai puține greșeli decât noi, de aceea au câștigat. A fost un meci greu pentru ambele echipe. Echipa României a luptat azi și va lupta și în următoarele două meciuri.”

Andreea Popa: „Sperăm ca la următoarea partidă să avem un parcurs cât mai bun, să începem bine meciul pentru că azi am avut un început destul de greu și, până ne-am revenit, a trebuit să tragem puțin de noi.”

Lorena Ostase: „La începutul meciului, am fost prea rezervate și sunt puțin supărată, dar am încredere în echipă și cred că vom face meciuri mai bune în continuare”

Nicoleta Dincă: „Din păcate, nu a fost un meci așa cum ne-am fi dorit noi. La finalizare a fost o mare problemă. Sperăm ca, până la următorul meci, să remediem acest lucru. Sperăm ca la antrenamentele pe care le mai avem până atunci să punem la punct tot ce mai trebuie. Era un meci important pentru moralul nostru, dar, din pacate, nu am reușit să câștigăm. Sperăm să câștigăm ambele meciuri rămase și să aducem cât mai multe puncte.”