Revenire de senzație a francezului Ragot! Omul meciului cu Steaua și MVP-ul etapei a 9-a

Etapa a 9-a a Ligii Naționale de handbal masculin s-a încheiat cu o surpriză uriașă, CSM Făgăraș reușind să învingă Steaua cu 30-28, una dintre echipele pretendente la podium. Eroul jocului a fost Pierre Yves-Ragot, care a avut o repriză secundă de excepție.

Steaua condus cu 15-10 la pauză și nimic nu anunța altceva decât trei puncte pentru echipa lui Sandu Iacob. Doar că francezul Pierre Yves-Ragot, care a acceptat să joace la CSM Făgăraș, a avut o prestație de pus în ramă. El a egalat la 17-17 în minutul 42, apoi a marcat alte 8 goluri până la final, inclusiv ultimele șase ale formației din Făgăraș.

Pentru evoluția din partea secundă, impactul pe care l-a avut asupra jocului, dar și prin surpriza pe care CSM Făgăraș a reușit să o producă, Pierre-Yves Ragot a fost desemnat MVP-ul etapei a 9-a. Francezul este dublu campion cu Dinamo în 2016 și 2017, iar la Făgăraș a jucat al treiela meci în Liga Națională.

Tot în runda a 9-a, Dinamo a câștigat derby-ul cu Minaur Baia Mare, 33-28, mai greu decât a arătat scorul final. Răzvan Gavriloaia, sufocat la pauza meciului cu Kadetten în Liga Campionilor, a fost cel mai bun om în această partidă, cu 9 goluri.

Trei puncte importante a obținut și HC Dobrogea Sud Constanța, care a tranșat cu 29-22 rivalitatea cu Poli Timișoara. Jocul a marcat revenirea lui Marius Mocanu în teren, după o perioadă în care a fost ”exilat” de club. „Am fost conduși la pauză, mă bucur că nu am cedat și am câștigat la o diferență mare. Ne dorim să mergem pe aceeași linie, ne dorim să câștigăm și în deplasare, urmează meciuri grele cu echipe care sunt în fața noastră”, a declarat Marius Mocanu pentru site-ul oficial al clubului, după o evoluție solidă în partea secundă.

Alte rezultate în etapa a 9-a, LNM

CSM Vaslui – CSM Reșița 30-21 (Florin Acatrinei a marcat al doilea meci consecutiv 9 goluri)

CSM București – Dunărea Călărași 27-26

CSM Focșani – CSM Bacău 23-22

Potaissa Turda – HC CS Buzău 32-25