Răspunsul lui Vasile Stîngă în privința șanselor României de a reveni în elită la masculin

Vasile Stîngă, golgheterul all-time al naționalei masculine de handbal, a vorbit într-un interviu acordat pentru PariuriX despre șansele României de a reveni în următoarea perioadă în elita handbalului la masculin.

„Va fi foarte greu, pentru că nu vine nimic din urmă. Asta este marea problemă. Toată lumea acuză, și la fete, și la băieți, că avem o grămadă de străini. Dar jucătorii români sunt așa de puțini și au ajuns să aibă și salariile mai mari decât cei străini. Nu ai ce să faci, trebuie să-i plătești, că apoi te acuză lumea că faci echipe numai din străini. Dar nu mai vine nimic din urmă. Credeți că un antrenor este tâmpit să nu bage în teren un jucător român bun? Sau transferă jucători străini pe postului lui dacă este foarte bun? Tot timpul, managerii din handbal și antrenorii iau jucătorii de care au nevoie, clar. Dar s-a făcut tam-tam-ul ăsta cu jucători străini, iar personal nu sunt de acord cu chestia asta. Jucătorii străini au adus calitate handbalului românesc, au ridicat valoarea întrecerilor interne. Când am văzut că România este pe locul 2 în Europa la feminin, la nivelul campionatelor interne, nu mi-a venit să cred. Am zis că nu se poate. Dar și asta este o chestie bună, o mândrie”, a declarat Vasile Stîngă.

În câteva zile, România va aborda calificările pentru Campionatul Mondial din 2021, prima fază. Naționala nu a mai jucat la un turneu final din 2011, la Mondialul din Suedia, unde a fost chiar sub comanda lui Vasile Stîngă.

„Fortuneanu (n.r. – actualul selecționer) este român, am încredere în el pentru că este un băiat deștept, școlit în Franța. Dar trebuie să fie puțin mai atent la alcătuirea lotului. Vorbisem cu cineva și m-am mirat de ce nu este Ramba la lot, interul stânga de la CSM București care a fost într-o formă foarte bună în ultimele jocuri. M-am mirat de ce nu este nici Bizău în lot. Ultimele meciuri ale CSM au fost câștigate de Ramba și Bizău. Deci trebuie să fie mai atent la selecție. Iar calificările sunt foarte grele, în Italia jucăm cu țara gazdă, cu Kosovo. Va fi un turneu foarte dificil. Și va fi o calificare pentru alte calificări. Am înțeles că unii nu mai vor să vină la lot, nu știu de ce, dar asta este treaba lor”, a susținut Vasile Stîngă.

Ce a spus golgheterul all-time despre Ante Kuduz, care este jucătorul din România care îi place foarte mult, dar și alte lucruri interesante puteți citi AICI.