Rareș Fortuneanu este oficial selecționerul României

Rareș Fortuneanu a fost prezentat azi oficial în funcția de antrenor al echipei naționale de handbal masculin. Antrenorul echipei franceze St. Raphael va fi ajutat de Adrian Petrea (CSM Bacău) și Alexandru Buligan (HC Dobrogea Sud Constanța).

„Nu am ezitat nicio secundă în momentul în care președintele m-a sunat să-mi propună postul. Știu că este o misiune dificilă, cu responsabilitate. Vin cu plăcere la echipa națională, cu entuziasm, sunt mândru că sunt român. Nu este un sentiment mai plăcut, decât să-ți reprezinți țara, să pui umărul la redresatea handbalului românesc”, a declarat Rareș Fortuneanu în noua postură de selecționer.

Rareș Fortuneanu a semnat un contract până în 2021, având ca obiectiv principal calificarea la Mondialul din 2021 și / sau Campionatul European din 2022.

Rareș Fortuneanu preia naționala într-un moment dificil, după o perioadă în care mai mulți jucători nu au mai venit la lot. „Am avut discuții cu toți jucătorii care nu au mai venit în ultima vreme. Aproape toți au răspuns afirmativ. O să-i revedem pe toți cei care nu am mai fost în ultima vreme la lot”, a anunțat Rareș Fortuneanu.