Primele decizii în „afacerea Corona”. Toate jucătoarele, suspendate provizoriu!

La 17 zile distanță după izbucnirea scandalului de dopaj de la Corona Brașov, au venit și primele decizii. Federația Română de Handbal le-a ridicat dreptul de joc tuturor jucătoarelor, astfel:

Bianca Bazaliu, Daciana Hosu, Cristina Laslo – începând cu 25 noiembrie 2011

Eliza Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasha Nolevska – începând cu 26 noimebrie 2011

Sorina Tîrcă, Marilena Neagu, Diana Popescu, Andreea Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Chiricuță, Georgiana Ciuciulete, Elaine Gomes Barbosa, Alicia Gogîrlă – începând cu 29 noiembrie

Claudia Lăcătuș, Oana Căprar – începând cu 3 decembrie

Toate jucătoarele au fost notificate de ANAD, după ce jucătoarele au utilizat o procedură interzisă de WADA, o terapie cu laser intravenos, care le-a ajutat pentru o recuperare mai rapidă. Sportivele au fost notificate „în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006”.

Toate fetele sunt suspendate provizoriu până la data stabilită de ANAD. O decizie este așteptată în aceste zile. Azi, mai multe jucătoare de la Corona Brașov sunt la audieri.