Portugalia, Kiril Lazarov și Mykola Bilyk, reperele zilei a doua la Euro

Campionatul European masculin a debutat în forță, Portugalia reușind să detoneze bomba în ziua a doua, după ce a învins Franța cu 28-25 (Grupa D). Selecționata condusă magistral de Paulo Pereira, fost antrenor la CSM București, a confirmat practic progresul excepțional al handbalului lusitan din ultimii ani. Să nu uităm, Porto și Sporting fac deja senzație și în Liga Campionilor. Ultima va fi și adversara echipei Dinamo în play-off.

Franța trăiește deja periculos chiar după primul meci la Euro. Jocul cu Norvegia de duminică, de la ora 19:15, a devenit decisiv. Dacă pierd, „Experții” sunt eliminați din competiție. Tripla campioană europeană nu a terminat niciodată mai jos de locul 11. Jocul se va disputa la Trondheim, iar Norvegia are deja 2 puncte, după ce a învins Bosnia cu 32-26. Dejan Malinovic (Constanța) a marcat 3 goluri pentru Bosnia

Macedonia de Nord și Ucraina au oferit cel mai echilibrat meci de până acum la Euro 2020, desfășurat în cadrul Grupei D. Vetaranul Kiril Lazarov a devenit unul dintre eroii zilei a doua, după cea marcat golul victoriei în ultiam secundă, 26-25.

Primii doi golgheteri ai Campionatului Mondial provin de la naționalele Norvegiei și Austriei. Sander Sagosen și Mykola Bilyk au înscris câte 12 goluri. Ultimul a avut o eficiență de 92% în partida pe care Austria a câștigat-o cu Cehia, scor 32-29 (grupa B).

Alte rezultate în primele două zile:

  • Grupa A: Belarus – Serbia 35-30, Croația – Muntenegru 27-21
  • Grupa C: Germania – Olanda 34-23, Spania – Letonia 33-22
  • Grupa F: Slovenia – Polonia 26-23, Suedia – Elveția 34-21  

Site-ul oficial al competiției prezintă statistici detaliate. Astfel, aflăm că polonezul Szymon Sicko este handbalistul cu cea mai „fulgerătoare” aruncare de până acum – 139 km /h, iar bosniacii Haseljic și Ovcina sunt cei mai rapizi sprinteri – 31 km/h.

Sursa foto: men2020.ehf-euro.com