Portarul „minune” al CSM Vaslui, MVP-ul etapei a 6-a

Valentin Petrila (CSM Vaslui) a fost desemnat cel mai bun jucător al etapei a 6-a în Liga Națională, după ce nou-promovata a obținut un succes istoric pe terenul echipei HC Dobrogea Sud Constanța, cu 26-25.

Portarul în vârstă de 23 de ani a avut o evoluție memorabilă la Constanța, iar în ultimele 10 minute a făcut adevărate minuni. Petrila a fost principalul artizan al celor trei puncte pentru Vaslui.

HCDS a condus cu 23-19 în minutul 50, dar cu ajutorul portarului, CSM Vaslui a reușit să revină spectaculos. Pe lângă intervențiile avute, Petrila a marcat două goluri în minutele 55-56, cu care echipa lui Leonard Bibirig a trecut în avantaj, 24-23. După aceste goluri, portarul a apărat o aruncare de la 7 metri, iar în ultimele două minute și jumătate a asigurat „spatele” echipei, care a evoluat în inferioritate numerică.

Îmi doresc să fiu un om despre care lumea să vorbească frumos de mine, după ce mă voi lăsa de handbal

Evoluția lui Valentin Petrila la Constanța nu a fost întâmplătoare. Jucătorul în vârstă de 23 de ani a fost la înălțime încă de la începutul sezonului. El a avut o evoluție la înălțime și cu CSM Făgăraș, în prima victorie a Vasluiului de la revenirea în Liga Națională (28-23), iar în etapa precedentă, în ciuda eșecului cu CSM București (22-27), el a parat nu mai puțin de trei aruncări de la 7 metri. În acest sezon, Petrila are deja trei goluri marcate.

Sunt din București, am făcut junioratul 3 ani de zile la Steaua, apoi am fost 2 ani la Alexandria. Anul trecut mi s-a dat șansa să vin la Vaslui și am încercat să profit la maximum de ea, să îmi fac treaba cât de bine pot pentru a-mi ajuta echipa”, s-a prezentat Valentin Petrila. Într-un interviu acordat la începutul lunii septembrie, portarul a vorbit și despre obiectivele personale: „Îmi doresc să ajung cât mai sus, poate într-o zi chiar și la echipa națională. Îmi doresc să fiu un om despre care lumea să vorbească frumos de mine, după ce mă voi lăsa de handbal”.

În etapa a 6-a, s-au consemnat mai multe rezultate neașteptate, așa cum au fost și victoriile echipelor Minaur Baia Mare cu Steaua București (29-27 în deplasare) și HC Buzău cu CSM București (31-25). Zamfir Dumitrana (HC Buzău) și Alexandru Csepreghi (Minaur Baia Mare) au fost alți jucători care s-au remarcat în ultima rundă.