Planurile Timișoarei după calificarea în cupele europene. Trecut, prezent, viitor

Naționala României și-a încheiat socotelile cu Lituania în preliminariile Campionatului European din 2020, astfel că Liga Națională își reintră în drepturi de la mijlocul acestei săptămâni. Poli Timișoara este singura echipă din play-off care a scăpat de presiunea rezultatelor, având deja locul asigurat în cupele europene, după ce a câștigat Cupa României la Focșani.

Marius Sadoveac a adus un mare plus la echipă, după ce a fost adus în vara trecută

„Ne-am îndeplinit unul dintre obiective, dar noi ne-am propus să ajungem și în primele patru în Liga Națională. Matematic mai sunt șanse, iar atât timp cât există, nu ne vom da la o parte”, ne-a declarat Dan Dumitru, team-managerul echipei Poli Timișoara.

Dincolo de calculele din Liga Națională, perspectiva de a juca din nou în cupele europene îi încântă pe bănățeni și le oferă o oarecare liniște și stabilitate în această perioadă. „Toată lumea este mulțumită. Ne pregătim, vrem să fim pentru prima dată în grupele Cupei EHF dacă putem. Este o bătălie mare, ne dorim calificarea în grupe în sezonul următor”, a susținut oficialul bănățean.

Cristian Fenici a devenit simbolul echipei Poli în ultimii ani

Sigur, una dintre preocupări în aceste zile este și definitivarea lotului pentru sezonul 2019-2020. Cele mai mari semne de întrebare sunt dacă Marius Sadoveac și Cristian Fenici vor rămâne pe loc la Timișoara, pentru că au existat multe discuții în privința lor în primele luni ale acestui an. „Toate aceste lucruri vor fi publice în maxim o săptămână”, a precizat Dan Dumitru, care a adăugat faptul că, în linii mari, echipa va rămâne aceeași: „Încercăm să ne alipim jucători, nu vrem să schimbăm. În proporție de 90% vom rămâne la fel. Este o problemă cu criteriile, sunt foarte dure. Sunt jucători nordici, din Franța și Germania care foarte greu acceptă să vină în România. Pe lângă faptul au pretenții foarte mari, nici noi nu putem să le oferim, spre exemplu, posibilitatea de a juca pentru câștigarea Cupei EHF. Atunci este foarte greu să-i comvingi să vină să joace aici. Dar în orice caz vrem să mai aducem întăriri, să facem un rezultat și mai bun la anul”.

Marko Lasica a marcat 29 de goluri pentru Besiktas în Liga Campionilor

Poli Timișoara a jucat și în urmă cu 2 ani în Cupa EHF, până în turul 3 preliminar, ultimul înaintea fazei grupelor. Bănățenii au schimbat mai bine de 50% din echipa de atunci. Zlatko Daskaloski, Adam Savic, Filip Lazarov, Marko Simovic și Marko Lasica s-au numărat printre jucătorii importanți ai echipei, care între timp au plecat.

După despărțirea de Poli, Adam Savic a ajuns la Ramhat Hashron, echipă cu care este calificat în semifinalele Ligii din Israel

Daskaloski a ajuns la Strasbourg, Savic joacă pentru Ramhat Hashron, formație cu care luptă pentru câștigarea titlului în Israel, Lasica a evoluat cu Besiktas în Champions League în acest sezon, în timp ce fratele lui Kiril Lazarov este la SG Ratingen în Germania.

Noi am încercat tot timpul să nu schimbăm foarte mult echipa. De fapt, acest rezultat (n.r. câștigarea Cupei României) a venit în urma unei munci de 4 ani. O continuitate cu antrenorul, o strategie bună a președintelui, a clubului, a tuturor. Ne dorim acum înființarea unor secții de juniori, formarea unei echipe de liga a doua. Avem și niște proiecte, handbalul are viitor în Timișoara, suntem în creștere”, a mai spus Dan Dumitru.

Dan DUMITRU, team-manager Poli:

Dan Dumitru, un om cheie în activitatea echipei Poli

„Avem proiecte pe termen mai lung și mai ales cu partea de juniori. Ne-am luat niște jucători tineri, suntem în discuții să mai luăm niște jucători tineri. Ne dorim, noi și autoritățile, să devenim un pol important în handbal”.

„Din punct de vedere financiar, sper să nu mai avem aceste abstinențe în plăți, să avem o continuitate. Timișoara și-a achitat datoriile față de toți jucătorii, chiar și când a trecut prin momente foarte grele. Nu avem jucători care să nu fi fost plătiți, clubul să aibă datorii față de ei”.

Sursa foto: frh.ro, SCM Poli Timișoara / Facebook