Pivotul Sladjana Pop Lazic și-a anunțat retragerea din naționala Serbiei

Sladjana Pop Lazic (32 ani), pivotul echipei franceze Brest Bretagne, și-a anunțat retragerea din naționala Serbiei. Ea nu face parte din lotul cu care reprezentativa țării sale încearcă să ajungă la Campionatul Mondial 2021, în urma unei „duble” cu Slovacia, programată în 17-21 aprilie.

M-am gândit mult timp și am decis că este suficient. Calificările pentru Jocurile Olimpice au fost doar ultima piesă a puzzle-ului. Era momentul să mă retrag și să închid cercul. Cred că este timpul ca jucătoarele mai tinere să aibă o șansă, este timpul să începem un nou ciclu. La fel aș fi decis și anul trecut, dacă nu ar fi existat pandemia, m-aș fi dedicat doar obligațiilor pe care le am față de echipa de club. Până la sfârșitul sezonului, clubul meu Brest are șanse mari să obțină rezultate bune și sunt deja în anii în care am nevoie de mai multă odihnă pentru a oferi maximum. Deci, punând cap la cap toate lucrurile, gata, decizia este definitivă”, a declarat Sladjana Pop Lazic pentru Balkan Handball.

Conform statisticilor oficiale ale IHF, pivotul a jucat 110 jocuri și a marcat 324 de goluri în tricoul naționalei Serbiei. Cele mai bune performanțe le-a atins la Euro 2012 (locul 4) și Campionatul Mondial din 2019 (locul 6).