Pe cine mai dă vina Steaua, că SEHA League s-a încheiat de două luni?! CSM București, din dezamăgire în dezamăgire în LN

HC Dobrogea Sud Constanța și Dinamo au mai făcut un pas către finala mare a Ligii Naționale la masculin, după rezultatele înregistrate în etapa a 4-a a play-off-ului. Marile performere sunt însă Potaissa Turda, Poli Timișoara și Dunărea Călărași.

Seria A: Poli Timișoara – HC Dobrogea Constanța 22-22, Dunărea Călărași – CSM București 26-22

Jocul de la Timișoara a fost foarte tensionat și s-a „lăsat” cu 17 eliminări (două fiind descalificări, Păiuș și Zvonko Sundovski). Oaspeții au acuzat gazdele că fac jocul lui Dinamo, dar după cum au arătat rezultatele, Poli nu a renunțat la ideea de a termina pe locul 2! Situație perfect posibilă dacă HCDS se impune în următoarea etapă la București. Apoi, bănățenii sunt singurii care au învins Dinamo de două ori în acest sezon în Liga Națională.

Chiar și cu pasul greșit de la Timișoara, Constanța a mai făcut un pas spre marea finală, după ce echipa CSM București a dezamăgit din nou. Probabil că a treia sau a patra oară numai în 2019! Dunărea Călărași și-a văzut la rândul ei de treabă și îi vânează acum locul formației bucureștene.

După patru etape în play-off, situația în serie este următoarea: Constanța – 16p, CSM București – 10p, Dunărea Călărași – 5p, Poli Timișoara – 4p.

Seria B: Steaua – Potaissa Turda 26-32, CSM Focșani – Dinamo 24-25

Cu excepția a 2-3 meciuri din sezonul regulat, în special acele victorii obținute în deplasare cu CSM București și Potaissa Turda, Steaua este a doua mare dezamăgire în 2019. Gruparea din Ghencea nu mai poate da vina pe SEHA League, competiție în care și-a încheiat socotelile de mai bine de două luni, pentru faptul că arată ca o echipă fără ambiție.

Într-un meci decisiv pentru locul 2 în Seria B, Potaissa Turda a scuturat-o bine de tot pe Steaua, chiar la Chiajna. MVP-ul partidei a fost portarul Ionuț Irimuș, dar ardelenii au avut un joc consistent și în atac, iar Marius Szoke a fost mai mereu omul care a inventat ceva. De asemenea, Thalmaier și Pavel au făcut un meci foarte bun de contraatac, împreună marcând 13 goluri.

Turda a obținut o victorie mare, dar nu îi pune în pericol poziția de lider a echipei Dinamo. În ciuda unui joc mai dificil decât s-a așteptat, trupa din Ștefan cel Mare a obținut trei puncte importante la Focșani și se menține la cinci lungimi în fașța echipei Potaissa.

După patru etape în play-off, situația în serie este următoarea: Dinamo – 18p, Potaissa – 13p, Steaua – 5p, Focșani – 0p.

În play-out, tot în etapa a 4-a, s-au înregistrat rezultatele: Minaur – HC CS Buzău 32-19, U Cluj – CSM Bacău 23-28, CSU Suceava – CSM Făgăraş 28-25.