Paulo Pereira și CSM București au reziliat contractul. Clubul susținut de Primăria Capitalei caută antrenor din România

Paulo Pereira nu mai este antrenorul echipei CSM București, după ce a solicitat rezilierea contractului. Tehnicianul portughez mai avea un an de contract cu clubul susținut de Primăria Capitalei.

Pereira și-a anunțat jucătorii că va pleca, în vestiar, după ultimul meci cu Potaissa Turda din finala mică a Ligii Naționale, în urma căreia CSMB a terminat pe locul 4.

El a şi trimis vineri la club o scrisoare, prin care a prezentat motivele despărţirii. Printre altele, Paulo Pereira nu a putut înțelege mentalitatea din handbalul românesc. Lusitanul a anunţat că ar vrea să plece de la CSM Bucureşti încă din februarie, după înfrângerea cu Steaua (25-28), însă conducerea clubului i-a acordat atunci un vot de încredere.

CSM Bucureşti a câştigat Cupa Challenge în sezonul 2018-2019, a ocupat locul 4 în Liga Națională și s-a oprit în sferturile de finală în Cupa României. Paulo Pereira a venit la clubul bucureștean în aprilie 2018, când l-a înlocuit pe Vlad Caba.

Echipa bucureșteană a rămas fără antrenor, dar și fără o parte însemnată de buget, aproximativ 3 milioane de lei. Conform primelor variante vehiculate, cel mai probabil, viitorul antrenor va fi din România.

Paulo Pereira va reveni însă în curând în România, în 13 iunie, cu naționala Portugaliei, când va înfrunta România în preliminariile Euro 2020.