Oana Manea s-a retras din activitate. „Nu cred că voi rămâne în lumea handbalului, vreau să fac cu totul altceva”

Oana Manea (34 ani) s-a retras oficial din activitate, după o carieră de excepție în care a avut rezultate notabile atât la echipele de club, cât și la prima reprezentativă.

Pivotul și-a petrecut ultimii cinci ani la CSM București, echipă cu care a cucerit Liga Campionilor (în 2016), dar și numeroase titluri în competiția internă.

Înainte să se despartă oficial de ”tigroaice”, Oana Manea a avut parte de o surpriză, un moment special alături de coechipiere, în care a primit cadou de la directorul general al clubului, Gabriela Szabo, un tablou cu tricoul pe care l-a purtat cu atâta mândrie în ultimele sezoane și o plachetă.

”Știam că va urma finalul, m-a emoționat acest moment, nu mă așteptam să primesc acest dar minunat. A fost cea mai mare bucurie când am venit la CSM, voiam să vin acasă, nu mă gândeam că voi face performanță în orașul în care m-am născut, a fost ceva incredibil să câștig Liga Campionilor. Sper să fi fost iubită și ca om și ca sportiv, cred că am fost destul de populară și vreau să le transmit fanilor că-i apreciez și le mulțumesc că au fost alături de noi. Voi veni  la toate meciurile CSM-ului, îmi va lipsi handbalul, jumătate din viață mi-am dedicat-o sportului. Nu cred că voi rămâne în lumea handbalului, vreau să fac cu totul altceva, vreau să învăț alte lucruri. Acum, cel mai important este pentru mine familia, sper și îmi doresc enorm să fiu mamă”, a declarat Oana Manea pentru site-ul oficial al clubului.

PALMARES OANA MANEA

Liga Națională – 12 titluri

Cupa României – 4 titluri

Supercupa României – 4 titluri

Liga Campionilor EHF – 1 titlu (2016)

Trofeul Campionilor EHF – 1 titlu (2007)

Cupa Cupelor -1 titlu (2007)

* LA ECHIPA NAȚIONALĂ

Campionatul Mondial –  Medalie de bronz în 2015.

Campionatul European – Medalie de bronz în 2010.

Campionatul European pentru Junioare – Medalie de argint în 2003

Campionatul Mondial Universitar – Medalie de bronz în 2008.

Sursa: csmbucuresti.ro