O formație de top din Europa își face echipa pe scheletul lui Dinamo. Unde ar putea ajunge Komogorov

Dinamo a fost vizibilă în ultimii ani în Europa, prin prestațiile avute în Liga Campionilor, astfel că jucătorii din Ștefan cel Mare sunt la mare căutare. Astfel, după ce Hugo Descat a fost deja anunțat la Montpellier, iar Andras Szasz la Tatabanya, un alt jucător din Ștefan cel Mare ar putea să plece din vară de la Dinamo. Este vorba despre interul stânga Vitaly Komogorov.

Sunt informații în Ungaria că handbalistul dublu campion cu Dinamo a fost ofertat tot de Tatabanya, echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei EHF, cu șanse bune de a ajunge și în Final Four. Komogorov mai are o ofertă și de la Benfica Lisabona.

Jucătorul rus mai are contract un an cu Dinamo, dar și o clauză prin care poate pleca mai devreme la un club din străinătate. Nu ar fi exclus și o întoarcere cu 180 de grade a handbalistului, în cazul în care trupa din Ștefan cel Mare va câștiga titlul și în acest sezon, caz în care el ar avea din nou șansa să joace în Liga Campionilor. Dinamo a făcut, deocamdată, un pas mare spre finala Ligii Naționale, după ce a învins Potaissa Turda, joi seara, cu 34-29. Echipa lui Constantin Ștefan s-a desprins la 5 puncte de Turda în Serie B și la 7 puncte de Steaua, cu patru meciuri rămase de disputat în play-off.

Revenind la posibilul tranfer al lui Komogorov în Ungaria, dacă se va concretiza, Tatabanya își va construi echipa pentru sezonul următor practic pe scheletul lui Dinamo. Pe lângă Szasz, la echipa maghiară mai evoluează și croatul Jakov Vrankovic, un alt dublu campion cu campioana României. Tatabanya este a treia echipă din Ungaria, după Pick Szeged și Veszprem, fiind în ultimii ani un ghimpe în coasta celor două mari puteri.