Nume surpriză propus pentru postul de director tehnic la naționala de tineret U19

Subcomisia Tehnică de Senioare s-a reunit ieri la București, pentru a dezbate mai multe teme importante, legate de prezent și viitor. Surpriza a fost apariția selecționerului Ambros Martin, la nici 24 de ore distanță după ce a jucat cu Rostov Don în manșa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Antrenorul a prezentat o analiză a Campionatului European 2018, unde România a terminat pe locul 4, dar și planurile de atac pentru Mondialul din 2019 și, implicit, Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Naționala de tineret sub 19 ani a fost un alt subiect important pentru ordinea de zi. Majoritatea celor prezenți au respins ideea ca echipa să fie înscrisă în Liga Națională în sezonul 2019-2020, ca a 15-a participantă.

Totodată, în cadrul Subcomisiei s-a luat în considerare ca staff-ul tehnic să fie întărit cu un antrenor care activează de câțiva ani în handbalul feminin. Astfel, s-au propus mai multe nume pentru postul de director tehnic. Aurelian Roșca, Vlad Caba și Gavril Kozma au declinat oferta, astfel că într-un final au mai rămas două nume pe listă, Adrian Vasile, antrenor secund la CSM București, propus chiar de președintele Alexandru Dedu, și Dumitru Muși. Adrian Vasile nu a dat încă un răpuns, dacă acceptă sau nu, având în vedere că este antrenor sub contract și cu naționala de senioare a Muntenegrului.

Naționala de tineret are ca obiectiv principal Mondialul din 2020, găzduit de România. De curând, FRH l-a numit antrenor principal pe Dragoș Dobrescu.