Niombla a plecat de la Metz și a ajuns la o echipă cu pretenții mari în Ungaria

Gnonsiane Niombla, jucătoare care a activat două sezoane la CSM București, a ajuns la un acord de transfer cu echipa maghiară Siofok. În ultimul sezon, campioana europeană și mondială en-titre a evoluat pentru Metz, cu care a și ajuns în Final Four. De altfel, interul stânga s-a calificat în ultimii 3 ani în Final Four cu cele două cluburi la care a activat.

Siofok a transferat-o pe Niombla și din dorința de acoperi golurile lăsate la linia de 9 metri de plecările Gabrielei Perianu (CSM București) și Nze Minko (Gyor). Formația maghiară a câștigat Cupa EHF în ultimul sezon și și-a propus să intre într-o luptă la titlu cu FTC Rail Cargo și Gyor. Pe postul de inter stânga mai evoluează Andreea Penezic-Kobetic. În vârstă de 28 de ani, Niombla poate evolua oriunde la linia de 9 metri, la nevoie inclusiv ca inter dreapta, așa cum a făcut-o la CSM București.

Siofok a solicitat wildcard pentru noul sezon al Ligii Campionilor, dar nu l-a primit, Ungaria având deja două reprezentante, Gyor și FTC Rail Cargo.

Sursa foto: siofokkc.hu