Ne ducem în cap și cu fetele! România a pierdut o repriză cu Insulele Feroe

Naționala feminină a învins Insulele Feroe cu 25-20 în grupa de calificare la Euro 2020. România a fost de nerecunoscut o repriză în fața modestei adversare, fiind condusă la pauză cu 12-11.

România continuă să fie pe tobogan după o serie de rezultate proaste în 2019. După un egal cu Angola la Brăila, tot cu Tomas Ryde pe bancă, duminică seara prima reprezentativă a reușit contraperformanța de a fi ținută în șah o repriză de o națională care acum 2 ani ceda la 18 goluri diferență cu Suedia și la 16 cu Serbia, tot pe teren propriu.

Probleme au fost de tot felul, cert este că jocul României nu a mers aproape deloc. S-au văzut slăbiciuni și în atac, dar și în apărare.

Probabil că există mai multe cauze, unele obiective, altele subiective pentru parcursul României din ultima vreme. Nu putem însă să nu remarcăm totuși un aspect, cel al selecției. Pentru jocurile cu Ucraina și Insulele Feroe au fost convocate, inexplicabil, niște fete care nu joacă în Liga Națională: Anca Polocoșer, Andreea Adespii-Molnar, Ana Maria Dragut (abia a revenit în activitate după probleme serioase de sănătoase). În schimb, Sorina Tîrcă, handbalistă care a rupt plasele porților adverse în acest sezon, nu a fost luată în calcul, măcar pentru a fi testată. Nici când au lipsit Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriela Perianu.

Atât timp cât nu vor fi convocate la lot cele mai în formă jucătoare, atunci multe alte motive pentru anumite nereușite vor „pica”. Și la Mondialul din 2017, selecția a lăsat de dorit, astfel că rezultatul final, eliminare în fața Cehiei în optimile de finală, a venit firesc.

Insulele Feroe – România 20-25 (12-11)

Fridmundsdottir, Petersen – portari; a Borg, A Dunga, Brandenburg 1, Jojic 2, Eystberg 4, Hansen 5, Joensen 1, Larsen, Mortensen 1, Poulsen, Samuelsen 1, Skylv Midjord, Weyhe 5

Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu 1, Buceschi 6, Băcăoanu 4, Adespii Molnar 4, Laslo 2, Iuganu 2, Bucur 2, Florica 1, Polocoșer, Ostase 1, Zamfirescu 1, A. Popa, Moisă 1, Savu