Morten Soubak va prelua Dunărea Brăila din vară

Morten Soubak va fi noul antrenor al echipei Dunărea Brăila. Tehnicianul danez îl va înlocui din vară pe Neven Hrupec, care va pleca la Podravka Koprivinica.

Morten Soubak are în palmares titlul mondial cu Brazilia în 2013. El a fost desemnat de către IHF al doilea cel mai bun antrenor al lumii în 2012, 2013 si 2015.

În primul rând, sunt onorat că Brăila s-a gândit la mine și mi-a dat încrederea de a face parte dintr-un proiect foarte interesant, cu jucători foarte talentați. Sunt încântat să încep să lucrez pentru Brăila participând la una dintre cele mai puternice ligi din lume. Luptându-mă din greu, sper că putem aduce rezultate excelente Brailei. Ne dorim rezultate și am încredere că le vom obține”, a declarat antrenorul Morten Soubak.

Tot cu echipa naționala Braziliei, Soubak a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Londra 2012, unde a ocupat locul 6, și Rio de Janeiro 2016, unde a ocupat locul 5. În acest an, antrenorul va participa la a treia ediție a Jocurilor Olimpice, alături de Angola.

„Consiliul Județean Brăila va susține în continuare performanțele sportive, mai ales pe cele ale echipei de handbal feminin. Pandemia a afectat semnificativ toate ariile vieții iar sportul nu a făcut excepție. Anul 2021 ar putea reprezenta anul revenirii la normalitate. Spectatorii ar putea reveni în sală, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Iar o dată cu această semnătură obținută pentru HC Dunărea Brăila, am încredere că rezultatele vor fi pe măsură. Îi urez succes noului antrenor și îl asigur de tot sprijinul instituției pe care o reprezint”, a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

„Ne bucurăm că am reușit să aducem la Brăila un antrenor de o asemenea valoare. Morten Soubak este unul dintre cei mai titrați antrenori din lume și vine la Brăila, cu gânduri mărețe, atât în Campionat, cât și în Cupele Europene. Ne dorim ca din sezonul urmator să ducem Brăila mai sus în clasament. Ne propunem să ne depășim din nou obiectivele, atat în Liga Florilor Mol, cât și în EHF”, a declarat președintele HC Dunărea Brăila, George Caranica.