Metz – CSM București | De la un club cu multe probleme, campioana Franței a ajuns să aibă azi 170 de parteneri!

Metz are prima șansă la calificare în turneul Final Four al Ligii Campionilor, în confruntarea cu CSM București (sâmbătă, ora 21:00), după victoria cu 31-26 în Sala „Dinamo”, realizată în urmă cu o săptămână. Presiunea mai mare apasă însă tot pe echipa gazdă, care se află în fața unei premiere.

Vorbind despre acest meci, Thierry Weizman, președintele formației franceze a evidențiat starea de nerăbdare, de tenisune: „Sper că inima mea va rezista!”. Din perspectiva „tigroaicelor”, CSM București nu mai are nimic de pierdut, în condițiile în care puțini îi mai dau șanse de calificare.

Într-un amplu interviu pentru Republicain Lorrain, Tierry Weizman a susținut că nu și-a închipuit în urmă cu câțiva ani că ar putea ajunge cu Metz în Final Four: „Niciodată! Într-adevăr, a făcut parte din vise. Acum câțiva ani, am văzut competiția de la distanță, la televizor, gândindu-mă însă că nu voi ști niciodată în viața mea cum va fi. Și m-am gândit și că handbalul feminin francez nu va ajunge aici. Am fost la câțiva ani distanță de asta”.

Tierry Weizman se află înfruntea clubului din 2005, când l-a preluat cu foarte multe probleme financiare, fiind aproape de lichidare. De la un buget de 1,4 milioane de euro a dus clubul la un buget de la 2,8 milioane de euro, iar de la o „duzină” de parteneri, Metz are azi în jurul ei 170 de parteneri și sponsori.

Președintele echipei Metz a mărturisit și ce îi place mai mult la această echipă: „Relațiile umane pe care le am cu Manu (n.r. Mayonnade) și personalul lui”.

CE A MAI SPUS WEIZMAN:

„În urmă cu niște ani, Metz nu exista la nivel european. Când mergeam la tragerea la sorți pentru cupele Europene, președinții săreau de bucurie că au picat cu Metz”

„Reușesc să păstrez jucătoarele cu un salariu mai mic decât în altă parte”

La sfârșitul acestei zile vom afla toate cele patru echipe care vor evolua în acest an în Final Four. Și în celelalte trei sferturi de finală, gazdele pornesc în avantaj: Gyor – Odense 29-28, Rostov Don – FCT Rail Cargo 29-26, Vipers – Buducnost 24-19.