Mazilu: „După 28 de ani petrecuți acolo, aprecierea CSA Steaua a fost: SICTIR!”. Interviu savuros cu fostul căpitan al Stelei

Într-un interviu acordat pentru PariuriX, Viorel Mazilu, fostul căpitan al echipei CSA Steaua, a susținut că aprecierea clubului din Ghencea pentru care și-a rupt și „oasele” în cei 28 de ani a fost un mare SICTIR!

„Pentru Steaua eu am făcut sacrificii enorme de-a lungul timpului. Am renunțat la bani, m-am operat de câteva ori. Dar, uite, pe mine m-a apreciat altcineva (n.r. referire la sponsorul echipei de acum 10-12 ani, Constantin Cazacu), nu clubul. Ca dovadă că, după 28 de ani petrecuți acolo, aprecierea Clubului Sportiv al Armatei Steaua a fost: SICTIR! După ce făcusem noi proiecte cu copiii, cu echipă feminină de handbal, gândisem o academie, convenții de colaborare cu mai multe cluburi din țară, pentru a aduce cei mai buni jucători și a construi ceva solid. Atenție, pe bani puțini”, a declarat Viorel Mazilu.

Fostul jucător și antrenor al Stelei a mărturisit că în 2007 a avut ofertă de a pleca la Veszprem, dar sponsorul i-a oferit un contract dublu și a rămas pe loc:„ Cred că declicul carierei mele a fost în 2007. Au venit cei de la Veszprem după un Steaua – Dinamo. Ne-am dus la regretatul Marian Cozma acasă. Am negociat termenii contractului, tot ce trebuia pentru a pleca în Ungaria. După negocieri, când am ajuns acasă, la nici 30 de minute a venit sponsorul nostru de atunci, Constantin Cazacu. A venit direct la mine acasă, a auzit că am negociat cu Veszprem și că voi pleca acolo. M-a întrebat dacă am semnat. I-am spus că nu, doar că m-am înțeles cu ei. A venit replica sponsorului: „Câți bani vrei ca să rămâi?”. I-am comunicat că „nu vreau bani mai mulți, le-am promis oamenilor că merg la ei”. Și n-am scăpat de el, cred că vreo 3 ore. Mi-a triplat salariul, mi-a oferit un contract în alb. Mai mult, mi-a lăsat și un plic. Mi-a spus: „Și dacă vrei să rămâi, acesta este cadoul pentru tine, pentru tot ce ai făcut la Steaua”. M-a pus în dificultate… Nu-mi pare rău de decizia luată, așa a fost atunci, așa am gândit. A fost bine și la Steaua, nu neg. Făcând o mică paranteză, Cazacu a dublat oferta făcută de Veszprem”.

Viorel Mazilu a mai spus că multe lucruri din în handbalul românesc înseamnă azi „combinații!”: „Vai de capul meu! Aici ar fi două poluri opuse, feminin și masculin. Dar, dacă facem o medie, cred că aș da nota 4! Este nota pentru tot ce se întâmplă de sus în jos. Gândiți-vă că nimeni nu investește în copii și juniori, totul este numai pe combinații. Jucători sunt și vor apărea tot timpul, depinde cum îi șlefuiești. Nota este în primul rând pentru strategie. La feminin, unde aria de selecție este mult mai mare, au notă de trecere, încă mai suntem sus. La masculin suntem în cap. Dacă am ajuns să jucăm cu Kosovo, suntem departe. Și tot nu se trag semnale de alarmă, aici e problema mare. Cei care sunt la putere, să mai bage mâna în buzunar și să dea drumul la treabă, să construiască. Iar problemele pleacă chiar de sus, de la Guvern, cu Legea Sponsorizării, etc. Iar mulți manageri încearcă să extragă, ca la loto, din banul public”.

Întreg interviul acordat de Viorel Mazilu poate fi citit AICI:https://pariurix.com/editorial/viorel-mazilu-stelist-pana-n-maduva-oaselor-dupa-28-de-ani-petrecuti-acolo-aprecierea-clubului-sportiv-al-armatei-steaua-a-fost-un-mare-sictir.html?fbclid=IwAR3NaEqAhItTLljLf70OtivRUyqFY6vVoazzChnTgIBCczAfUzOgAOKcgnY