Marius Novanc debutează în handbalul feminin după ce a agățat ghetele în cui!

Marius Novanc, fostul jucător al echipei naţionale, s-a alăturat  staff-ului tehnic al echipei de handbal Corona Braşov ca antrenor secund. El va face echipă pe banca tehnică împreună cu Ion Crăciun – antrenorul principal şi Gică Anton – antrenor cu portarii.

Liviu Dragomir (președinte Corona) a declarat că decizia de a aduce un antrenor secund pentru Ion Crăciun a venit firesc: „Ion Crăciun a spus mereu că ar dori un antrenor secund, pe lângă Gică Anton care se ocupă de pregătirea portarilor. Faptul că a lucrat cu Marius pe vremea când acesta era jucător la Constanţa, a făcut ca hotărârea lor să fie şi mai uşor de luat şi am încredere că vor colabora foarte bine. Marius vine la Corona cu specializare în pregătire fizică şi este înscris la cursul Master Coach, iar asta spune multe despre dorinţa lui de a se perfecţiona şi de a fi bun în cariera pe care şi-o doreşte”.

Marius Novanc a spus că se bucură că va face echipă cu Ion Crăciun şi abia aşteaptă să înceapă pregătirea şi odată cu ea şi noua lui carieră: „După o viaţă petrecută în teren, ca jucător, mă voi dedica unui alt drum profesional, în postura de antrenor şi preparator fizic. Este unul pe care mi l-am dorit de multă vreme şi am şi început să mă şi specializez în acest sens pentru că mi-am dorit foarte tare să rămân în handbal. Am multe de învăţat şi din acest motiv am ales să îmi încep cariera alături de un tehnician cu experienţă, cu care am mai lucrat ca jucător. Sunt nerăbdător şi am încredere că putem avea multe realizări la Corona”.

Marius Novanc a fost component de bază al echipei naţionale de handbal masculin timp de 12 ani şi căpitan pe mandatul lui Vasile Stîngă, iar de-a lungul carierei a mai jucat la CSM București, HCM Constanţa, Steaua, Poli Timişoara şi Ştiinţa Bacău.