Măcar cu fetele, dacă la masculin nu se mai poate!

Nu mai puțin de cinci echipe feminine vor juca în această săptămână în cupele europene. Dacă Vâlcea și CSM București sunt implicate aproape săptămânal în Liga Campionilor în această perioadă, în schimb, Corona Brașov, Măgura Cisnădie și SCM Craiova încearcă să pătrundă în turul 3 preliminar al Cupei EHF, acolo unde le așteaptă Gloria Bistrița, direct calificată în acestă fază.

La masculin, handbalul românesc și-a luat adio încă de la mijlocul lunii octombrie de la posibilitatea de a avea măcar o echipă în Grupele Cupei EHF. HC Dobrogea Sud Constanța a câștigat cu 21-19 returul din Ungaria cu Csurgoi KK, dar insuficient pentru a ajunge în turul 3, după ce pierduse acasă cu 24-22. Poli Timișoara a cedat cu 29-26 în returul cu Olympiacos, astfel că a fost eliminată. În tur, bănățenii câștigaseră cu 31-29.

În schimb, la feminin, toate cele patru echipe românești sunt în grafic pentru a ajunge în Grupele Cupei EHF în acest an. Corona Brașov a învins Bera Bera cu 35-30 în primul meci din turul 2 preliminar, iar Măgura Cisnădie s-a impus cu Galychanka Lvov cu 31-23. Ambele vor juca sâmbătă returul în deplasare. Apoi, SCM Craiova va încerca să fructifice avantajul terenului propriu în „dubla” cu Tertnes Bergen, ambele jocuri fiind programate în Bănie (sâmbătă și duminică). Gloria Bistrița va fi cap de serie în turul 3 preliminar.

Sursa foto: CSM Corona Brasov – echipa de handbal feminin / Facebook