Lupta de la distanță SCM Rm. Vâlcea vs CSM București! O veste bună și alta mai puțin bună

SCM Rm. Vâlcea și CSM București, cele două echipe care vor reprezenta România în Liga Campionilor la feminin, au fost în acțiune la sfârșitul acestei săptămâni. Campioana en-titre a jucat pe teren propriu în cel mai puternic turneu al verii organizat în România. Formația din București a debutat sub comanda lui Tomas Ryde la Wittlich, în Germania.

SCM a câștigat turneul de acasă, chiar dacă a cedat în ultima partidă, 25-28 cu Corona Brașov. În primele două jocuri, formația antrenată de Florentin Pera a învins HC Zalău cu 32-25 și SCM Craiova cu 25-22. Partea mai puțin bună, Vâlcea a pierdut-o pe Fraga Fernandez chiar înaintea turneului. Coordonatorul de joc a suferit o ruptură musculară și ar putea rata Supercupa României din 25 august.

CSM București a terminat doar pe locul 4 în turneul de la Wittlich. După 21-20 cu Buxtehuder și 21-21 cu Leverkusen în prima zi, „tigroaicele” au suferit două înfrângeri în ziua a doua, 27-28 cu Metz în semifinale și 18-26 tot cu Leverkusen în finala mică. Vestea bună este faptul că noua achiziție Crina Pintea a fost desemnată MVP-ul turneului din Germania.

Săptămâna viitoare, Vâlcea va evolua în Muntenegru la Podgorica, iar CSM București în Suedia, la Skovde.