Liga Națională a câștigat șase jucătoare dintr-o „lovitură”!

Toate jucătoarele tricolore legitimate la cluburi din străinătate, care au evoluat pentru România la Campionatul European din 2018, unde prima reprezentativă a terminat pe locul 4, vor reveni din vară în Liga Națională. Atrase de proiectele îndrăznețe, Crina Pintea & Co au răspuns pozitiv ofertelor primite din țară.

Chiar la finalul Campionatul European din Franța, Gyor a anunțat transferul Crinei Pintea, „mutare” care a amplificat un val de critici în țară. În România sunt bani importanți în handbalul feminin și totuși pivotul naționalei a ajuns la o echipă rivală. Până la urmă, Pintea va rămâne până în vară la campioana Europei, urmând apoi să se alăture proiectului CSM București. Pe lângă Crina, formația din Capitală a reușit să atragă alte jucătoare din afară, extrem de importante în angrenajul selecționerului Ambros Martin. Este vorba despre Denisa Dedu și Gabriela Perianu, în prezent la Siofok, echipă cu care încearcă să câștige Cupa EHF. De remarcat faptul că Pintea și Perianu au fost și în atenția echipei SCM Rm. Vâlcea, dar în cele din urmă au ales Capitala.

Liderul Ligii Naționale s-a ales însă cu alte două componente ale selecționatei României, este vorba despre Mădălina Zamfirescu (Debrecen), titulară la turneul Golden League desfășurat de curând, și Ana Maria Dragut (Kisvardai). Deocamdată, cele două handbaliste nu au fost prezentate oficial la Vâlcea.

Cristina Laslo a decis la rândul ei să revină în România, iar la începutul acestei săptămâni a semnat cu Corona Brașov, echipa clasată pe locul 3 în Liga Națională. Handbalista care poate evolua oriunde la linia de 9 metri vine de la Buducnost, club cu care încearcă să ajungă în următoarele zile în turneul Final Four al Ligii Campionilor.

La Euro 2018, România a avut în lot șapte jucătoare din străinătate. Melinda Geiger, interul dreapta care a început sezonul la Siofok, și-a anunțat între timp retragerea din activitate. Așadar, la Mondialul din Japonia de la sfârșitul acestui an, naționala va merge, foarte probabil, cu o echipă formată sută la sută din handbaliste care activează în Liga Națională. De la o zi la alta este de așteptat să fie anunțată și prelungirea colaborării dintre Cristina Neagu și CSM București.